You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

100 zile până la Tokyo 2020! 60 de sportivi români au biletele asigurate, iar calificarile nu s-au încheiat

Au mai rămas 100 de zile până la ceremonia de deschidere a celei de XXXII-a ediții de vară a Jocurilor Olimpice, competiție care va avea loc la Tokyo, în această vară.

Până acum, 60 de sportivi români și-au asigurat participarea la prestigioasa competiție, iar alții încă se luptă pentru biletele la Tokyo.

”Tot ce contează e lupta, echipa și puterea de a uni! Cei mai buni dintre noi vor fi acolo! Jocurile Olimpice Tokyo 2020 înseamnă pentru mine încredere și mândrie! Ne vedem la Tokyo! Și eu sunt Team Romania!” – transmite Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cu 100 de zile înainte de startul Tokyo 2020.

Întregul mesaj al președintelui COSR, în materialul video de mai jos:

Și-au asigurat prezența nominal:
Atletism - Florentina Costina Iusco (săritura în lungime),  Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime) și Allin Firfirică (aruncarea discului);
Box - Cosmin Petre Gîrleanu (52 kg);
Ciclism – Vlad Dascălu (mountain bike – cross country), Eduard Michael Grosu (șosea);
Gimnastică – Marian Drăgulescu (sărituri), Maria Holbură (individual compus);
Înot – Robert Andrei Glință și Daniel Cristan Martin (100 m spate);
Lupte – Emilia Alina Vuc (50 kg);
Scrimă – Ana Maria Florentina Popescu – spadă individual feminin

De asemenea, au asigurată prezență în competiția olimpică: echipa feminină de  baschet 3x3 – 4 jucătoare, echipajele de canotaj de patru rame (4-) feminin și masculin, dublu vâsle categorie ușoară feminin (2xL), dublu vâsle (2x) feminin și masculin, doi rame (2-) feminin și masculin, echipa masculină de fotbal U23 – 18 jucători, echipajul de canoe dublu (C2-1000 m), echipa feminină de tenis de masa – 3 jucătoare și tir sportiv – proba feminină de 10 m pușcă aer comprimat - o sportivă.
Numele sportivilor urmează să fie comunicate oficial de forurile naționale sportive de specialitate, pentru înscrierea în competiția olimpică.

Galerie foto