You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

România a cucerit două titluri continentale și patru medalii de argint la Campioantele Europene de canotaj de la Varese

Delegaţia României a cucerit șase medalii la Campionatele Europene de canotaj de la Varese, din Italia - două de aur și patru de argint.

Nicoleta-Ancuţa Bodnar și Simona Geanina Radiş au adus primul titlu continental pentru România în proba de dublu vâsle, după care, în cursa regină a canotajului, echipajul tricolor din barca de 8+1, format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea a trecut  primul linia de sosire.

Medaliile de argint au fost cucerite de Gianina-Elena Beleagă - la simplu vâsle categorie ușoară; Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuş - la doi rame feminin; Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari - la patru rame masculin și Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu - la 8+1 masculin.

Alte trei echipaje s-au clasat pe locul 4: Ionela-Livia Cozmiuc și Elena-Iuliana Mihai - la dublu vâsle categorie uşoară, Mădălina Hegheş, Roxana Parascanu, Nicoleta Paşcanu, Elena Logofătu - la patru rame feminin și Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă - la doi rame masculin.

Echipajele României care nu au obținut încă biletele pentru Tokyo 2020 vor mai avea posibilitatea să se califice la întrecerile olimpice din vară în mai, la regata de calificare de la Lucerna, din Elveția.

Galerie foto