You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Loredana Toma, triplă campioană europeană la Moscova și recordmenă continentală la stilul smuls

Halterofila Loredana Toma a cucerit trei medalii de aur, în limitele categoriei 64 kg, la Campionatele Europene de seniori de la Moscova, competiție care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară.

Loredana s-a clasat pe primul loc la stilul smuls cu o performanță de 114 kg, care reprezintă un nou record continental, tot ea fiind deținătoarea vechiului record (113 kg) stabilit anul trecut, în ianuarie, la Roma. Românca a fost foarte aproape să stabilească un nou record european și la aruncat, dar a ratat ultima încercare, la 137 kg. Ea a cucerit aurul la aruncat, cu 130 kg și la total cu 244 kg.  De remarcat, recordurile europene atât la aruncat (136 kg) cât și la total (249 kg) îi aparțin tot româncei.

Loredana Toma a ajuns la 12 medalii de aur cucerite la Europene, după triplele realizate în 2017 la Split, 2018 la Bucureşti şi 2019 la Batumi.

Până acum, la CE de la Moscova, reprezentanții României au cucerit 11 medalii:  şase de aur – trei (smuls, aruncat, total) Monica Suneta Csengeri (49 kg), trei (smuls, aruncat, total) Loredana Toma (64 kg), patru de argint – Cosmina Pană (45 kg) la aruncat, Mihaela Valentina Cambei ( 49 kg) la aruncat, Valentin Iancu-Ionadi ( 55 kg) la aruncat şi total) şi una de bronz – Mihaela Valentina Cambei (49 kg), la total.

UPDATE: Palmaresul României la CE de la Moscova a ajuns la 13 medalii, după ce în ultima zi a competiției, în limitele categoriei 71 kg, Raluca Olaru a cucerit o medalie de aur, la stilul smuls, cu 98 Kg, și un bronz, la totalul olimpic, cu 218 Kg, în ultima zi a competiției

 

Galerie foto