You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Președintele CIO a vizitat Atena la prima ieșire internațională de la realegerea sa

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a inaugurat noua instalație de iluminat a stadionului Panathenaic din Atena, la prima vizită în străinătate de la realegerea sa la începutul acestei luni.

Alături de Katerina Sakellaropoulou, președintele Republicii Elene, președintele Comitetului Olimpic al Greciei Sypros Capralos și alți demnitari eleni, Bach a participat la ceremonia de pe stadionul care 1896 a găzduit prima ediție a Jocurilor Olimpice.

"Grecia a dat naștere Jocurilor Olimpice de două ori, o dată în Olimpia Antică și o dată aici, pe Stadionul Panathenaic, în 1896", a spus președintele CIO.

„Grecii au dat omenirii darul Jocurilor Olimpice și darul democrației.

„Odată cu noua iluminare a stadionului Panathenaic, acest patrimoniu va deveni și mai strălucitor și va lumina întreaga lume.

„În acest loc emblematic, cultura, istoria și tradiția se amestecă cu epoca modernă și misiunea mișcării olimpice moderne.

„Începând de astăzi, Stadionul Panathenaic va sta nu numai ca un simbol pentru istoria olimpică, ci și ca un angajament, pentru un viitor mai bun, cu o expansiune durabilă, cu mai multă pace și cu o mai mare solidaritate în sport”.

Înainte de ceremonia de pe stadion, Bach a deschis expoziția digitală a Comitetului Olimpic Elen, care prezintă medaliatii olimpici greci moderni și momente din Ștafeta Olimpică a Torței.

Germanul spera să fie reales în mod simbolic președinte al CIO la Atena, unde fusese programată initial a avea loc Sesiunea CIO, dar din cauza pandemiei de coronavirus, adunarea de alegeri a avut loc virtual.

În compensație, Atena va găzdui Sesiunea CIO din 2025, unde urmează să fie ales succesorul lui Bach.

Galerie foto