You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FUTURA, emblema Milano Cortina 2026, primul logo olimpic desemnat prin vot public. Motto-ul competiției - Viitorul este o victorie pentru toți

Organizatorii Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Iarnă din 2026 de la Milano și Cortina d'Ampezzo au dezvăluit logo-ul prestigioaselor competiții olimpice ales în premieră  în urma unui vot public. Câștigător a fost desemnat logo-ul „Futura”, care prezintă numerele doi și șase într-o singură urmă în alb pe fundal alb.

În competiție au fost două sigle, „Dado” care își propunea să atragă fanii să-I și facă să se simtă participanți activi la Jocuri, mesajul fiind „Alătură-te jocurilor!” și  „Futura”, cu motto-ul „Milano Cortina 2026 - Viitorul este o victorie pentru toți”, care s-a concentrate pe faptul că cele mai mici și mai naturale gesturi pot schimba lumea,  iar în sport, ca și în restul vieții, marile victorii se câștigă zi de zi, gest cu gest,  Jocurile Olimpice și Paralimpice reprezentând o ocazie unică de a lăsa o amprentă durabilă și frumoasă.

Un total de 871.566 de voturi, din 169 de țări, au fost exprimate pe site-ul oficial al Jocurilor, potrivit Milan Cortina 2026, iar câștigătorul a fost prezentat într-un episod special din populara emisiune Soliti Ignoti, difuzată de postul Rai 1 al televiziunii publice italiane, deținătoarea de drepturi TV pentru Jocuri.

Logo-ul pentru Jocurile Paralimpice de Iarnă este similar cu emblema olimpică, dar în loc de alb, numerele vor fi colorate în roșu, albastru și verde.

Jocurile Olimpice de iarnă sunt programate să se desfășoare în perioada 6-26 februarie 2026, iar cele Paralimpicele urmează să aibă loc în perioada 6-15 martie 2026.

 

Galerie foto