You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Honduras și Mexic, ultimele posibile adversare ale României din grupele turneului de fotbal de la Tokyo 2020

Ultimele două bilete la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 din această vară au fost obținute de Honduras și Mexic. Reprezentativele U21 ale celor două țări vor juca mâine în finala Turneului de calificare pentru JO, cu biletele olimpice în buzunare.

În semifinale, mexicanii au confirmat așteptările și au trecut fără emoții de naționala Canadei, scor 2-0, în timp ce marea surpriză au produs-o jucătorii din Honduras care i-au a învins la limită (2-1) pe americani, considerați principali favoriți. Naționala olimpică a SUA a evoluat ultima data la un turneu olimpic în 2008, la Beijing.

Tragerea la sorți a grupelor olimpice la fotbal, în aprilie

Tragera la sorți pentru turneul de fotbal masculin de la Tokyo va avea loc pe 21 aprilie a.c, la sediul FIFA din Zurich, de la ora 11:00, în fiecare dintre cele patru grupe intrând doar o echipă de pe același continent.

Echipele calificate la JO de la Tokyo sunt:
- România, Germania, Spania, Franţa, din Europa;
- Japonia (ţară gazdă), Arabia Saudită, Coreea de Sud și Australia, din Asia;
- Argentina și Brazilia, din America de Sud;
- Mexic și Honduras, din America de Nord;
- Egipt, Coasta de Fildeş și Africa de Sud, din Africa;
- Noua Zeelandă, din Oceania.

Echipa națională a României va fi intra în urna a patra și nu va se va număra printre capii de serie, deoarece diferenţierea selecţionatelor se face în funcţie de rezultatele obţinute la ultimele cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, iar ultima prezență a tricolorilor la un turneu olimpic a fost în 1964, la ediţia de la Tokyo, când s-au clasat pe locul 5. Potrivit regulamentului, în faza grupelor, naționala României nu va avea ca adversare reprezentativele Germaniei, Spaniei sau Franţei, deoarece fac parte din aceeaşi confederaţie.  Prin urmare, posibilele adversare din grupe ale României sunt Japonia, Noua Zeelandă, Egipt, Coasta de Fildeş, Africa de Sud, Australia, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Argentina, Brazilia, Honduras și Mexic.

La Jocurile Olimpice, echipele naționale vor convoca fotbaliștii născuți după 1 ianuarie 1997, dar în fiecare lot vor putea fi selecționați  maximum trei jucători născuți înainte de această dată. Pe lista oficială pot fi trecuţi 18 fotbalişti, dintre care doi trebuie să fie portari.

Primele meciuri, cele din etapa 1 a fazei grupelor, se vor disputa pe 22 iulie. Etapa a 2-a este programată pe 25 iulie, în timp ce ultima rundă se va disputa pe 28 iulie.

Programul turneului olimpic de fotbal:

•            22 iulie – etapa 1 faza grupelor

•            25 iulie – etapa a 2-a din faza grupelor

•            28 iulie – etapa a 3-a din faza grupelor

•            31 iulie – sferturile de finală

•            3 august – semifinalele

•            6 august – finala mică pentru MEDALIILE DE BRONZ

•            7 august – finala pentru TITLUL OLIMPIC și MEDALIILE DE ARGINT

Sursa foto: tokyo2020.org

Galerie foto