You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comitetul Olimpic și Sportiv Roman, partener al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Roman (COSR) Mihai Covaliu și George Boroi, secretarul general COSR, au semnat astăzi parteneriatul de colaborare împreună cu László Borbély, consilier de stat la Cabinetul primului ministru și coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Sportul este una dintre componentele de bază ale unei vieți sănătoase, în strânsă legătură cu principiile dezvoltării durabile. Prin protocolul semnat astăzi se face front comun în a susține eforturile României de implementare a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), agreate la nivelul Oragnizației Națiunilor Unite (ONU) prin Agenda 2030 și transpuse la nivel național prin Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 (SNDDR 2030).

Totodată, se caută soluții fezabile și instrumente de finanțare pentru a sprijini reabilitarea Centrelor Olimpice astfel încât să fie reduse emisiile de carbon cu ajutorul tehnologiilor verzi.

Acest parteneriat are la bază colaborarea dintre Comitetul Internațional Olimpic și Organizația Națiunilor Unite care a jucat un rol central în promovarea sportului ca mijloc de realizare a obiectivelor de dezvoltare convenite la nivel internațional.

În 2015, sportul a fost oficial introdus în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă și a fost numit un „facilitator important” pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. În timpul reuniuni plenare a Adunării sale Generale din iulie 2020, ONU a adoptat, prin consens, o rezoluție care reafirmă rolul sportului ca accelerator global al păcii și al dezvoltării durabile.

Galerie foto