You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ștafeta Torței Olimpice Tokyo 2020 a fost reluată astăzi! Componetele Nadeshiko Japan, primele purtătoare ale Flăcării

Ștafeta Torței Olimpice a Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 a fost reluată astăzi, 25 martie, de la centrul de antrenament pentru fotbal J-Village din Fukushima, considerat simbolul efortului de reconstrucție după devastatoarele cutremur și tsunami din 2011, declanșate de dezastrul nuclear.

Torța va petrece primele trei zile în Fukushima, cea dintâi dintre cele 47 de prefecturi pe care le va vizita, Naraha și Hirono, două mici comunități grav afectate în 2011, fiind primele localități vizitate de Flacăra Olimpică Tokyo 2020.

Purtătorii torțelor au fost informați cu privire la traseul lor cu aproximativ două săptămâni înainte de ziua programată, dar tuturor li s-a interzis să dezvăluie detalii pe rețelele de socializare, ca parte a măsurilor de evitare a aglomerărilor umane.

„Marele Start” al Ștafetei de 121 de zile către capitala niponă a fost dat de componentele echipei feminine de fotbal a Japoniei - supranumită Nadeshiko Japan, care a câștigat Cupa Mondială FIFA din 2011, prima purtătoare a Torței fiind Iwashimizu Azusa, o jucătoare emblematică a team-ului. Victoria fotbalistelor a jucat un rol important la acea vreme, contribuind la ridicarea moralului japonezilor încă marcați de dezastrele din 2011.

Peste 10.000 de purtători de Torțe, selectați manual din peste jumătate de milion de solicitanți, vor avea responsabilitatea de a purta Flacăra Olimpică în călătoria sa prin Japonia. Printre aceștia se numără atât sportivi, campioni japonezi, cât și o fetiță al cărei bunic a participat la Ștafeta Flăcării la precedenta ediție a Jocurilor de la Tokyo, din 1964, sau o doamnă în vârstă de 118 ani.

Accesul pe marginea șoselei, pentru a saluta Flacăra Olimpică, a fost permis doar localnicilor, care trebuie să respecte o serie de reguli stricte de conduită, intens popularizate printr-o amplă campanie online. Pe lângă faptul că purtarea măștilor este obligatorie, spectatorilor le este interzis să strige sau să aclame.

În fiecare seară, după ce Ștafeta ajunge la destinația finală a zilei, este programat un spectacol. Primul show va avea loc pe câmpul Hibarigahara, locul Festivalului Soma Nomaoi „Wild Horse Chase” (concursul hipic pe cai sălbatici) din orașul Minamisoma, o zonă care a fost evacuată după dezastrul din 2011.

Flacăra Olimpică, purtată pentru a patra oară prin Japonia, va ajune pe 1 aprilie la Nagano, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 1998, iar pe 14 iunie va fi în Sapporo, orașul celebru pentru organizarea curselor de maraton și marș, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 1972.

Ștafeta Torței Olimpice Tokyo 2020 va putea fi urmărită de fani pe canalele de socializare ale Comitetului Internațional Olimpic  și Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 - Olympic și Tokyo 2020  Facebook, Twitter și Instagram, și cu hashtag #Tokyo2020, #TorchRelay, #OlympicFlame și #StrongerTogether.

De asemenea, organizatorii au creat pe Twitter un canal special, dedicat exclusiv Stafetei Torței Olimpice @tokyo2020seika.
 

Galerie foto