You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Handbalistele au ratat calificarea la Tokyo 2020, luptătorii mai au o șansă

Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară, deşi aseară a învins reprezentativa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), în Turneul preolimpic de la Podgorica. Pentru a se califica, România ar fi avut nevoie de o victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă.

În primul meci al turneului, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a întrecut România cu 29-24, iar în ultimul meci, România a dispus de Muntenegru cu 28-25.
În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nici la lupte reprezentanții României nu au reușit să obțină biletele pentru Tokyo 2020 la Turneul olimpic de calificare european de la Budapesta, din Ungaria. Niciunul dintre cei 13 componenți ai loturilor naționale tricolore care au participat la întreceri nu au îndeplinit condițiile de calificare - clasarea în primele două locuri la fiecare dintre categoriile de greutate.

Luptătorii se mai pot califica la Tokyo 2020 la Turneul olimpic mondial programat în perioada 6-9 mai, la Sofia, în Bulgaria, unde clasarea pe primele două locuri la fiecare categorie de greutate aduce și biletele olimpice.

 

Galerie foto