You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Fără fani din afara Japoniei la Tokyo 2020

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și Comitetul Internațional Paralimpic (CIP) au fost informate, în cadrul unei întâlniri online, că Guvernul Japoniei, Guvernul Metropolitan Tokyo și Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 au hotărât ca, din cauza pandemiei de COVID-19, să nu permită intrarea în Japonia a fanilor din afara granițelor nipone pentru a asista la întrecerile olimpice din această vară. CIO și CIP au spus că respectă întrutotul decizia părții japoneze.

„Împărtășim dezamăgirea tuturor fanilor olimpici entuziaști din întreaga lume și, bineînțeles, a familiilor și prietenilor sportivilor care intenționau să vină la Jocuri. Îmi pare rău și știm că acesta este un mare sacrificiu pentru toată lumea. Am spus chiar de la începutul acestei pandemii că va necesita sacrificii”, a spus președintele CIO Thomas Bach.

„Împreună cu deținătorii de drepturi TV, vom depune toate eforturile ca fanii din întreaga lume să poată simți spiritul olimpic, astfel încât Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 să fie lumina de la capătul tunelului și o manifestare sigură a păcii, solidarității și rezistenței omenirii în depășirea pandemiei. ”

Biletele achiziționate de la Comitetul de Organizare Tokyo 2020 de către rezidenții din alte state decât Japonia vor fi rambursate, mecanismul de returnare a banilor urmând să fie comunicat ulterior.

Organizatorii Jocurilor consideră că această decizie va contribui la asigurarea unor întreceri olimpice sigure pentru toți participanții și publicul japonez.

Guvernul japonez a recomandat tuturor țărilor participante să-și reducă la minimum numărul membrilor delegațiilor.

Participanții acreditați la Jocuri, care vor veni în Japonia în această vară, vor continua să fie obligați să urmeze regulile din Playbook-urile Tokyo 2020 pentru grupul lor de părți interesate, a doua versiune a acestora urmând a fi lansată până la sfârșitul lunii aprilie.

Președinte Tokyo 2020 Seiko Hashimoto a spus că în continuare se va face tot posibilul pentru a oferi Jocuri sigure, în speranța că Jocurilro Tokyo 2020 vor fi o lumină de speranță pentru oamenii din întreaga lume.

”În multe privințe, Jocurile Tokyo 2020 vor fi complet diferite de orice Jocuri anterioare. Cu toate acestea, esențialul Jocurilor va rămâne neschimbat, deoarece sportivii dau tot ce pot și inspiră lumea cu performanțe lor. În prezent, lucrăm la planuri specifice pentru a împărtăși asistență de la distanță pentru întreaga lume și pentru a ajuta oamenii să se reunească în moduri potrivite pentru vremurile noastre actuale. Chiar dacă nu mai puteți veni în Japonia în această vară, sperăm foarte mult că veți continua să susțineți Jocurile Tokyo 2020”, a spus Seiko Hashimoto.

Sursa foto: tokyo2020.org

Galerie foto