You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

TEAM ROMANIA - Sfârșit de săptămână plin de speranțe pentru obținerea unor noi bilete la TOKYO 2020

Team Romania are mari emoții la acest final de săptămână, la handbal, lupte și scrimă unde se vor da bătălii importante pentru calificarea la Jocurile Olimpice TOKYO 2020.

Handbal - la Podgorica, în Muntenegru

Componentele echipei naționale de handbal a României, în frunte cu Cristina Neagu, au plecat cu o cursă charter TAROM, spre Podgorica, în Muntenegru, unde se desfășoară Turneul preolimpic european de calificare la TOKYO 2020. Într-o grupă foarte grea, cu Norvegia, campioana Europei, și țara gazdă, România trebuie să ocupe cel puțin locul 2.

Programul întrecerilor:

Astăzi (vineri) ora 20:30 Muntenegru-Norvegia

Mâine (sâmbătă) ora 20:30 Norvegia-România

Duminică, ora 17:00 Muntenegru-România 

Postul de televiziune Prima TV va transmite meciurile în direct

Spadă – la Kazan, în Rusia

Componenții loturilor nationale de spadă ale României - Ana Maria Popescu, Amalia Tătăran, Greta Vereș, Bianca Benea și Alexandra Predescu, antrenate de Mihai Popa și George Epurescu, precum și Mario Perșu și Adrian Dabija, antrenați de Radu Podeanu, participă la ultima etapă de Cupa Mondială de la Kazan (Rusia), care va începe astăzi și se va încheia duminică.

Competiția de la Kazan va închide clasamentul Cupei Mondiale și va decide sportivii calificați la JO Tokyo 2020 pe acest criteriu, Ana Maria Popescu - lider mondial al clasamentului feminin de spadă, putând deveni oficial cel de-al 60-lea sportiv al  României calificat la TOKYO 2020.

Programul competiției:

Astăzi (vineri) 19 martie - spadă masculin, grupe eliminatorii și tablou eliminatoriu

Mâine (sâmbătă) 20 martie - spadă feminin, grupe eliminatorii și tablou eliminatoriu

Duminincă, 21 martie - spadă feminin și masculin, tablou principal

Întrecerile vor putea fi urmărite live pe https://fie.org/live

Lupte – la Budapesta, în Ungaria

Cei 13 componenți ai loturilor naționale de lupte ale României au intrat de ieri în focurile calificărilor la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, la Budapesta, unde se desfășoară Turneul olimpic de calificare european. Biletele olimpice urmează a fi adjudecate doar de sportivii clasați pe primele două locuri la fiecare categorie de greutate.

Până acum, la lupte libere, niciunul dintre cei patru sportivi români antrenați de Anatolie Guidea și Andrei Franț nu a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Albert Saritov, care a cucerit bronzul pentru România la JO de la Rio, în 2016, a fost învins în sferturile de finală ale categoriei 97, de turcul Suleyman Karadeniz şi va evolua în recalificări contra ungurului Milan Andras Korcsog.

La 74 kg, Maxim Vasilioglo a trecut în optimi de albanezul Eriglent Prizreni, în sferturi l-a învins pe lituanianul Andrius Mazeika, dar a pierdut semifinala cu azerul Hadjimurad Gadjiev şi va lupta pentru bronz cu învingătorul dintre francezul Charles André Afa şi ungurul Murad Kuramagomedov.

La 57 kg, Răzvan Marian Kovacs a trecut în preliminari de Levan Metreveli Vartanov (Spania), dar a cedat în sferturi în faţa azerului Islam Bazarganov, iar la 65 kg, George Bucur a pierdut în optimile cat în faţa polonezului Magomedmurad Gadzhiev.

La feminin, Ana Andreea Beatrice (53 kg), Kateryna Zhydachevska (57 kg), Kriszta Incze (62 kg), Alexandra Anghel (68 kg) și Cătălina Axente (76 kg),  antrenate de Nikolay Stoyanov și Adina Popescu, intră astăzi pe saltele la Budapesta.

La lupte greco-romane, ultimul stil la care se va concura la Budapesta. România este reprezentată de Răzvan Arnăut (60 kg), Mihai Mihuț (67 kg), Ilie Cojocari (77 kg) și Alin Alexuc (130 kg), antrenați de Anton Arghira și Petre Cărare.

Concursul poate fi urmărit live accesând https://uww.org/event/european-og-qualifier?tab=results

Până acum, doar Alina Vuc (50 kg) şi-a asigurat participarea la Tokyo 2020 după ce a cucerit  medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Nur-Sultan (Kazahstan) din 2019.

Galerie foto