You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Tokyo 2020

Sesiunea CIO din 2025, deja programată la Atena

Comitetul Executiv al Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a hotărât ca Sesiunea CIO din 2025 să aibă loc la Atena. Decizia a fost luată pentru a compensa eforturile depuse de greci pentru găzduirea în capitala elenă a celei de 137-a Sesiuni CIO în cadrul căreia a fost ales președintele CIO al cărui mandat se va încheia în 2025.

Programată inițial în perioda 10-12 martie 2021, la Atena, din cauza situației create de pandemia COVID-19 și a restricțiilor de călătorie impuse, cea de-a 137-a Sesiune CIO s-a desfășurat online în cele din urmă. În discursul său de deschidere, președintele CIO Thomas Bach și-a exprimat dezamăgirea că membrii CIO nu s-au putut aduna în Grecia și a mulțumit tuturor organizatorilor, în special Comitetului Olimpic Elen și președintelui acestuia Spyros Capralos, pentru eforturile deja depuse pentru găzduirea Sesiunii și înțelegerea de care au dat dovadă când Sesiunea a fost mutată în spațiul virtual.

După ce a fost reales președintele CIO, Thoms Bach a spus: „Așteptăm cu nerăbdare să venim în Grecia și, sperăm, și în Olimpia Antică, la locul nostru de naștere și la casa noastră spirituală, în 2025”.

Cea de-a 138-a Sesiune CIO este programată a avea loc în iulie, la Tokyo,  în cadrul reuniunii urmând a avea loc și alegerea noilor membri ai Comitetului Executiv al CIO.

Galerie foto