You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

„Dado” și „Futura, două sigle propuse pentru Jocurilor Olimpice Milano Cortina 2026, în concurs mondial online

Organizatorii ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice Milano Cortina 2026 au lansat un vot online global pentru a decide logo-ul competiției, iubitorii de sport din întreaga lume urmând a avea de ales între două embleme.
Denumite „Dado” și „Futura, cele două sigle au fost prezentate în timpul Festivalului de muzică italiană de la Sanremo de campionii olimpici Federica Pellegrini (medalie de aur la Beijing 2008 la înot - 200 m liber) și celebrul schior Alberto Tomba (aur la Calgary 1988, la slalom și slalom uriaș, și la Albertville 1992 - slalom uriaș).

Timp de aproape două săptămâni, până pe 20 martie a.c., oamenii din întreaga lume vor putea vota accesând site-ul www.milanocortina2026.org sau aplicația Milano Cortina 2026.
Emblema olimpică câștigătoare va fi apoi anunțată într-un episod special al emisiunii „Soliti Ignoti” prezentat de televiziunea publică italiană Rai 1, deținătoarea de drepturi TV pentru Jocuri.

„Dado” urmărește să atragă fanii și să-i facă să se simtă participanți activi la Jocuri. Trece dincolo de dimensiunea sportivă pentru a crea o cutie magică capabilă să genereze nenumărate conținuturi interactive, mesajul fiind „Alătură-te jocurilor!”

 „Futura” atrage atenția că cele mai mici și mai naturale gesturi pot schimba lumea. În sport, ca și în restul vieții, mari victorii se câștigă zi de zi, gest cu gest, iar Jocurile Olimpice și Paralimpice reprezintă o ocazie unică de a lăsa o amprentă durabilă și frumoasă, motto-ul fiind  „Milano Cortina 2026 - Viitorul este o victorie pentru toți”.

Emblema paralimpică este în prezent în curs de elaborare, echipa de la Milano Cortina 2026 colaborând îndeaproape cu Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) la proiectarea sa finală.

Galerie foto