You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

La 118 ani, cea mai vârstnică femeie din lume certificată în Guinness Book se pregătește să poarte Torța Tokyo 2020

Kane Tanaka, certificată în Guinness Book of Records (Cartea Recordurilor Guinness) drept cel mai în vârstă cetățean al lumii la cei 118 ani împliniți, se pregătește să poarte Torța Olimpică Tokyo 2020, în luna mai a.c. când Ștafeta este programată sa treacă prin Shime, orașul său natal, din prefectura Fukuoka.

Dacă după controalele de sănătate i se va permite să participe la Ștafetă, Tanaka va bate recordul de cel mai în vârstă purtător al Torței, stabilit în timpul Ștafetei Torței Olimpice Rio 2016 de brazilianca Aida Mendes, cunoscută sub numele de „Bunica Iaiá”, care avea 107 ani când a purtat Flacăra Olimpică în nordul orașului Macapá.

Născută pe data de 2 ianuarie 1903, Kane Tanaka este una dintre cele peste 80.000 de persoane din Japonia care au peste 100 de ani. A trăit epidemia de gripă spaniolă și două războaie mondiale, îi plac băuturile gazoase și a iubit toată viața festivalurile.

Super-centenara niponă a fost nominalizată ca purtătoare a Torței de o companie japoneză de asigurări de viață, unul dintre sponsorii Tokyo 2020.
Cei aproximativ 100 de metri pe care îi are de străbătut cu Torța Olimpică îi va parcuge  într-un scaun cu rotile, împins de unul dintre membrii familiei sale. Tanaka este însă hotărâtă să facă ultimii pași până la următorul purtător al Torței pe propriile picioare, încălțată cu noii pantofi sport primiți în dar de la familia sa, la începutul acestui an, de ziua ei. Mai multe amănunte legate de participarea la Ștafetă nu poate oferi fiindu-i interzis de organizatorii Tokyo 2020.

Kane Tanaka a devenit populară după ce strănepoata sa și-a făcut cont pe Twitter anul trecut și a postat o serie de fotografii pentru a-și onora străbunica. 

Kane Tanaka s-a căsătorit la 19 ani, cu proprietarul unui magazin de orez are patru copii, cinci nepoți și opt stră-strănepoți și a continuat să se implice în afacerea familiei până la vârsta de 103 ani.

Surs foto. Twitter tanakakane

Galerie foto