You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Fotbalistele nipone la Marele Start al Ștafetei Torței Olimpice Tokyo 2020

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice și ParalimpiceTokyo 2020 a dezvăluit programul detaliat pe care îl va respecta Ștafeta Olimpică a Torței, care urmează să fie reluată pe 25 martie a.c. de la centrul de antrenament pentru fotbal J-Village din Fukushima. Centrul este considerat simbolul efortului de reconstrucție după devastatoarele cutremur și tsunami din 2011, declanșate de dezastrul nuclear.

Torța urmează să petreacă trei zile în Fukushima, prima dintre cele 47 de prefecturi pe care le va vizita, în dimineața celei dintâi zile urmând a pleca spre Naraha și Hirono, două mici comunități grav afectate în 2011.

Purtătorii de torțe vor fi informați cu privire la traseul lor cu aproximativ două săptămâni înainte de ziua programată, dar tuturor li s-a interzis să dezvăluie detalii pe rețelele de socializare, ca parte a măsurilor de evitare a aglomerărilor umane.

„Marele Start” al Ștafetei de 121 de zile către capitala niponă este așteptat să include participarea componentelor echipei feminine de fotbal a Japoniei.

Accesul pe marginea șoselei, pentru a saluta Flacăra Olimpică, va fi permis doar localnicilor, care trebui să poarte măști, să nu strige sau să aclame. Toate regulile de conduită ale spectatorilor au fost popularizate printr-o amplă campanie online.

În fiecare seară, după ce Ștafeta va ajunge la destinația finală a zilei, va avea loc un spectacol, primul fiind programat pe câmpul Hibarigahara, locul Festivalului Soma Nomaoi „Wild Horse Chase” (concursul hipic pe cai sălbatici) din orașul Minamisoma, o zonă care a fost evacuată după dezastrul din 2011.

Flacăra Olimpică, purtată pentru a patra oară prin Japonia, va ajunge pe 1 aprilie a.c. la Nagano, cea mai recentă gazdă a Jocurilor Olimpice, a ediției de iarnă din 1998, și pe 14 iunie în Sapporo, orașul celebru pentru organizarea curselor de maraton și mars, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 1972.

Galerie foto