You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, întrevedere cu ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu

Întâlnirea dintre ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și echipa COSR, condusă de președintele Mihai Covaliu, a avut loc miercuri, 24 februarie 2021, la sediul Ministerului de Externe. Întrevederea a avut loc în contextul dialogului constant între COSR și Ministerul Afacerilor Externe privind modalitățile de cooperare și coordonare pentru buna desfășurare a participării delegației române la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în vara acestui an, și a organizării „Casei României” la sediul Ambasadei României în Japonia.

În ceea ce privește participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice, șeful diplomației române a dat asigurări privind sprijinul deplin al Ministerului Afacerilor Externe în acest demers, atât în dialogul cu autoritățile nipone, cât și în cooperarea cu orașele-gazdă pentru sportivii români, în organizarea cantonamentelor pre-olimpice, mai ales în contextul evoluțiilor legate de pandemia de COVID-19 și al regulilor impuse de țara-gazdă pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Totodată, în ceea ce privește organizarea „Casei României” la Ambasada României în Japonia, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat sprijinul MAE pentru organizarea unui program sportiv și cultural consistent, în scopul promovării valorilor sportive și culturale românești. „Casa României” va cuprinde atât o componentă online, cât și una fizică, cu participarea publicului nipon și interacțiunea cu sportivii români, în funcție de evoluția situației epidemiologice.
În acest context, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit susținerea ministrul Bogdan Aurescu și a MAE pentru dezvoltarea diplomației sportive drept componentă relevantă a diplomației publice și culturale a României, inclusiv prin intermediul continuării și aprofundării dialogului cu partenerii instituționali din acest domeniu.
Mihai Covaliu, președinte COSR, a transmis mulțumiri pentru sprijinul MAE în ceea ce privește participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a exprimat interesul COSR pentru definirea unui program cât mai complex și atractiv în perspectiva organizării „Casei României”.

Sursa foto: MAE

Galerie foto