You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Liderii G7 și-au declarat susținerea pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020

La ultima întâlnire a G7, reuniune prezidată de premierul britanic Boris Johnson, care a avut loc virtual săptamâna trecută, liderii lumii au declarat că susțin „angajamentul Japoniei de a organiza Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 într-o manieră sigură în această vară ca simbol al unității globale în depășirea COVID-19”.

Thomas Bach președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), s-a declarat recunoscător pentru acest sprijin: „Salutăm mesajul de sprijin din partea liderilor G7 pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020, care vor avea loc în această vară. La CIO, suntem foarte recunoscători pentru acest semnal puternic de încredere și încurajare. Acest lucru ne va inspira să ne consolidăm și mai mult eforturile, împreună cu guvernul japonez și comitetul de organizare Tokyo 2020, pentru a organiza aceste Jocuri Olimpice și Paralimpice într-un mod sigur și sigur pentru toți participanții. ”

Declarația urmează sprijinului similar transmis în cadrul Summit-ului G20 din noiembrie 2020, când liderii și-au anunțat sprijinul atât pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 cât și pentru Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022.

Grupul G7 a fost înființat în 1975, ca forum informal, și reunește liderii principalelor națiuni industrializate din lume Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite.

De-a lungul anilor, summiturile anuale ale G7 au devenit o platformă pentru stabilirea direcției discursurilor multilaterale și a răspunsurilor politice la provocările globale. G7 completează rolul G20, grup considerat în general ca fiind cadrul pentru coordonarea economică globală.

Galerie foto