You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Doua femei in pozitii de top ale Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

Primul ministru japonez Yoshihide Suga a desemnat-o pe Tamayo Marukawa ministru al Jocurilor Olimpice, dupa ce Seiko Hashimoto, fosta ocupanta a acestui post, a devenit presedintele Comitetului de organizare Tokyo 2020.

Tamayo Marukawa,  ex-crainica de televiziune care ulterior a imbratisat cariera politica si a devenit  parlamentar din partea Partidului Liberal Democrat aflat la guvernare, a mai ocupat aceasta functie in perioada 2016 – 2017, sub conducerea prim-ministrului Shinzo Abe, predecesorului lui Suga.

Potrivit presei nipone, primul ministru Suga a spus ca spera ca Marukawa sa contribuie la organizarea unor Jocuri sigure si in siguranta gratie ideilor sale tineresti de femeie.

Dupa demisia lui Yoshiro Mori, din functia de sef al Comitetului de organizare Tokyo 2020 din cauza valului urias de indignare creat a nivel mondial provocat de comentariilor sexiste pe care le-a facut despre femei, doua dintre cele mai inalte functii ale olimpismului din Japonia sunt acum ocupate de femei. Seiko Hashimoto este presedintele Comitetului de organizare Tokyo 2020, iar Tamayo Marukawa, ministru al Jocurilor Olimpice, dar  80 la suta dintre membrii Comitetul executiv al Tokyo 2020 sunt barbati.

Sursa foto: Facebook cabimetul primul ministru nipon

Galerie foto