You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene sprijină reformele din sport și tineret

Vicepreședintele Comitetului Olimpic și Spotiv Român Elisabeta Lipă, președintele Comisiei pentru Educație, Promovare și Dezvoltare (CEPD) din cadrul COSR și Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, împreună cu Alexandru Pădure, secretarul CEPD al COSR, Andra Costache,secretarul de stat pe probleme de tineret, Anca Ionescu și Alex Radu, reprezentanți ai Serviciului lmplementare Proiecte Fonduri Nerambursabile din cadrul MTS și Alice Iordache, project manager RomCapital Invest, au participat la o întrevedere cu Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
    
Întâlnirea care a avut loc la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a constituit un mare pas înainte în ceea ce privește obținerea unor fonduri de finanțare în domeniul sportului prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Reprezentanții COSR și MTS au susținut importanța reformelor care se impun în domeniile sportului și tineretului în contextul actualizarii PNRR. S-a discutat despre necesitatea dezvoltării centrelor si serviciilor de și pentru tineret, precum și a celor de incluziune socială prin sport. Toate acestea vin și în întampinarea Rezoluţiei adoptate în Parlamentul European, pe data de 10 februarie 2021, referitoare la impactul COVID-19 asupra tineretului și sportului, prin care se solicită Comisiei și statelor membre să își intensifice eforturile pentru a preveni efectele negative ale pandemiei asupra tinerilor și sectorului sportiv.

De asemenea, a fost adusă în prim plan nevoia de dezvoltare profesională a personalului care lucrează în sfera de tineret și a instructorilor/profesorilor/antrenorilor sportivi care se ocupă cu reintegrarea socială a copiilor și tinerilor, ca răspuns la criza COVID-19.

Cristian Ghinea i-a asigurat pe cei prezenți la discuții că atât sportul cât și tineretul vor fi domenii incluse în proiectele finanțate prin PNRR.
 
Elisabeta Lipă, unul dintre principalii inițiatori ai Grupului care lucrează la propunerile de reforme pentru sport și tineret dorite a fi prinse în PNRR, s-a declarat bucuroasă că s-a făcut încă un pas înainte pentru identificarea unor soluții de obținere a unor fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor din domeniul sportului. ”Ministrul Cristian Ghinea a spus DA demersurilor, iar acum va depinde doar de abilitățile noastre de a atrage aceste fonduri. MTS va fi actorul principal în acest proces, iar COSR va face front comun pentru atingerea obiectivelor”.

Galerie foto