You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR a remarcat ca 16 sportivi dinamovisti sunt deja calificati la Tokyo 2020, la sedinta de bilant a clubului din Stefan cel Mare

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu a fost prezent la ședința de bilanț în cadrul căreia Clubul Sportiv Dinamo București și-a evaluat activitatea desfășurată în anul 2020, eveniment desfășurat în cadru restrâns, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției de coronavirus, prezidat de Ionuț Adrian Popa, președintele CS Dinamo.

Președintele COSR a remarcat că dintre sportivii clubului 16 sunt deja calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Dinamo are o pondere foarte bună în lotul olimpic pentru Tokyo și suntem convinși că vor mai fi și alți sportivi dinamoviști calificați. Dinamo este un pilon al sportului românesc și cu toții avem datoria să contribuim la consolidarea acestei poziții. Faptul că Dinamo are 292 de sportivi în loturile naționale și olimpice este extraordinar, dar trebuie să privim mai departe, spre Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și Los Angeles 2028. Avem nevoie de continuitate, avem nevoie de susținerea CS Dinamo pentru toți sportivii și componenții staff-urilor tehnice. Vreau să mulțumesc și eu Ministerului Afacerilor Interne pentru sprijinul acordat CS Dinamo, o structură de elită așa cum sunt și altele din cadrul MAI”, a declarat Mihai Covaliu.

”2020 a fost un an greu, care a presupus un efort uman și financiar considerabil. În 2020, principala preocupare a noastră a fost susținerea sportivilor pentru continuitatea pregătirii, în condițiile generate de pandemia de coronavirus. Cu toate dificultățile, Dinamo a avut realizări atât pe linie sportivă, cât și logistică. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în acest an greu, Ministerului Afacerilor Interne, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ministerului Tineretului și Sportului, federațiilor naționale, celorlalte structuri guvernamentale și locale”, a punctat președintele CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa.

În anul 2020, sportivii dinamovişti au cucerit, la competiţiile internaţionale oficiale, un total de 66 de medalii (31 aur - 18 argint - 17 bronz).

 Larisa Iordache (gimnastică), Laura Ilie (tir), Alin Alexuc (lupte), Iuliana Buhuș, Marius Cozmiuc, Ancuța Bodnar, Viviana Bejinariu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Denisa Tîlvescu și Georgiana Dedu (canotaj) au cucerit în 2020 titluri europene la seniori, în probe olimpice.

Galerie foto