You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Propunerile de reforme pe sport dorite a fi prinse în PNRR, dezbătute la a doua întâlnire a grupului de lucru

Cea de-a doua întâlnire între reprezentanții Comisiei pentru Educație, Promovare și Dezvoltare (CEPD) a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și ministrul Tineretului și Spotului Eduard Novak, alături de echipa Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), președinții Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și Senat, precum și reprezentanții Institutului Național pentru Cercetare în Sport, a avut loc astăzi la sediul MTS din str. Vasile Conta. Grupul de lucru a discutat despre identificarea unor soluții de finanțare în domeniul sportului prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

La finalul întrevederii Elisabeta Lipă, vicepreşedinte al COSR și preşedinte al CEPD, s-a declarat optimistă în ceea ce privește succesul acțiunii inițiate de conducătorii sportului românesc: “Trebuie sa ne unim cu toții forțele pentru a reuși în acest demers! Este o oportunitate uriașă și este obligatoriu ca sportul să fie prins în Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru că anul 2020 a fost unul care a afectat considerabil întreaga societate, inclusiv sportul, prin măsurile și restricțiile impuse de aceasta pandemie. Fără investiții și fără să creăm o bază solidă nu putem avea copii sănătoși și nici performanță!”

Materialul cu propunerile de reforme pentru sport dorite a fi prinse în PNRR urmează a fi finalizat până joi, iar apoi prezentat de MTS la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Galerie foto