You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Nationala de polo a Romaniei, incurajata de liderii COSR inainte de plecarea spre turneul de calificare la Tokyo 2020

Componenții echipei naționale de polo a României au fost încurajați astăzi, înaintea plecării la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020, de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și de George Boroi, secretarul general al COSR.

De pe marginea bazinului din cadrul Complexului Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, locul în care s-a pregătit  naționala pentru turneul preolimpic de la Rotterdam, din Olanda, Mihai Covaliu și George Boroi le-au transmis sportivilor să fie uniți și să lupte pentru fiecare șansă pe care o au.

Căpitanul tricolorilor, Cosmin Radu (39 de ani) va participa la cel de-al 6-lea turneu preolimpic. În vârsta de 39 de ani, centrul naționalei a jucat 455 de meciuri pentru România și a marcat peste 800 de goluri. Este cel mai selecționat jucător din istorie și al doilea marcator all-time, după Vlad Hagiu.

Reprezentativa de polo a României va pleaca mâine în Olanda la turneul de calificare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Turneul are loc la Rotterdam și se va desfășura între 14-21 februarie.

România face parte din grupa B alături de: Croația - campioana olimpică de la Londra 2012 și vicecampioană olimpică la Rio 2016; Germania; Rusia; Olanda și Franța. În grupa A sunt: Grecia, Muntenegru, Brazilia, Canada, Georgia, Turcia.

Primele trei clasate în turneu se califică la JO Tokyo 2020.

Programul meciurilor tricolorilor este:

14 februarie, Croația – România

15 februarie, România – Rusia

16 februarie, Olanda – România

17 februarie, România – Germania

18 februarie, Franța – România

Sferturi de finală,19 februarie

Semifinale, 20 februarie

Finale, 21 februarie

Sunt deja calificate la JO Tokyo: Serbia (câștigătoarea Ligii Mondiale 2019), Italia, Spania (finalistele Campionatului Mondial din 2019), SUA (câștigătoarea Jocurilor Pan Americane 2019), Ungaria (Campioana Europeana 2020), Kazakhstan (câștigătoarea Jocurilor Asiatice 2018), Australia (reprezentanta Oceania), Africa de Sud (reprezentanta Africa) și reprezentativa țării organizatoare, Japonia.

 

Galerie foto