You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

13 români, la Campionatele Mondiale de Sanie

La Konigssee, în Germania, pe celebra Eisarena, prima pistă de bob, sanie și skeleton permanent refrigerată artificial din lume, finalizată în urmă cu 53 de ani, în 1968, 13 români vor lua startul la cea de-a 50-a ediție a Campionatelor Mondiale de Sanie, la care participa 149 de sportivi din 23 de țări.
 

Raluca Stămăturaru, locul 7 la sanie simplu, la Jocurile Olimpice de la PyeongChang din 2018, cea mai bună clasare din Echipa Olimpică a României la acea ediție a JO, Carmen Manolescu, Corina Buzățoiu și Alexandra Curmei vor lua startul în proba de sanie simplu feminin unde sunt înscrise 48 de participante, iar Valentin Crețu, Eduard Crăciun și Andrei Turea se vor întrece la simplu masculin, unde pentru podium se vor lupta 43 de sportivi.

Tademurile Marian Gătlan-Darius Șerban, Răzvan Turea-Sebastian Moțca, Tudor Handaric-Alexandru Ailenei, fac parte dintre cele 29 de echipaje aflate în competiție la dublu masculin.

Din colectivul tehnic fac parte Eugen Radu, antrenor principal lot olimpic, Alexandru Comșa, antrenor secund lot olimpic, Ștefan Mușei – antrenor (secund) lot olimpic tineret (CNOPT), Corina Drăgan – antrenor (secund) lot olimpic tineret (CNOPT) și  Sorina Țicu, antrenor coordonator loturi olimpice.

Competiția începe azi cu manșele preliminare, mâine sunt programate întrecerile de sprint (feminin, masculin și dublu), sâmbătă, 30 ianuarie, se dau medaliile la masculin și în proba de dublu, iar duminică, 31 ianuarie, se desfășoară competițiile de simplu feminin și ștafetă.
Întrecerile pot fi urmărite live aici: https://video.fil-luge.org/

Surse foto: Federatia Romana Bob Sanie și  International Luge Federation

Galerie foto