You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Lombardia Aerospace Cluster, implicat în JO Milano Cortina 2026

Regiunea Lombardia și Lombardia Aerospace Cluster au anunțat că vor colabora cu scopul de a oferi tehnologie avansată pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă Milano Cortina 2026. Potrivit presei din Lombardia, acordul va încerca să furnizeze proiecte inovatoare și pilot în diferite sectoare din regiune.

Proiectele ar putea include sustenabilitatea ecologică și utilizarea surselor de energie regenerabilă și ecologică, dar și domenii ca ”Big data”, inteligența artificială și securitatea.

Lombardia Aerospace Cluster reunește 220 de companii din regiune și se mândrește cu aproximativ 16.000 de angajați, o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro pe an și exporturi de 1 miliard de euro pe an, o tremie din exporturile Italiei.

"Cu această inițiativă dorim să integrăm tehnologiile de nouă generație cu nevoile organizatorice ale unui eveniment măreț ca Jocurile Olimpice pentru a dezvolta proiecte pe termen lung", a declarat Angelo Vallerani, președintele Lombardia Aerospace Cluster. „Din punct de vedere istoric, evenimentele majore au reprezentat întotdeauna un accelerator al inovației și dezvoltării. Începem să lucrăm în acest sens cu regiunea Lombardia, astfel încât Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 de la Milano-Cortina să poată fi, de asemenea, o oportunitate pentru lansarea unor proiecte durabile, chiar și după terminarea Jocurilor.

„Cu această colaborare dorim să integrăm tehnologii de nouă generație, care până acum nu au interacționat niciodată între ele și cu nevoile organizaționale ale unei mari competiții ca Jocurile Olimpice, pentru a dezvolta proiecte pe termen lung care vor aduce beneficii durabile în viața de zi cu zi a noastră, a tuturor.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Milano-Cortina sunt programate a avea loc în perioada 6-22 februarie 2026, iar Jocurile Paralimpice, între 6 și 15 martie 2026.

Galerie foto