You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Seminarul Șefilor de Misiune pentru Beijing 2022 va avea loc virtual, în februarie

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a confirmat că Seminarul Șefilor de Misiune pentru ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice Beijing 2022 va avea loc virtual, din cauza pandemiei de coronavirus.

Evenimentul care implică Șefi de misiune, organizatori și reprezentanți ai CIO trebuia să aibă loc în perioada 1 - 5 februarie a.c., iar în noile condiții va avea loc, on-line pe 1 și 2 februarie a.c..

În mod normal, în cadrul acestui seminar, Șefii de Misiune pentru Beijing 2022 ar fi trebuit să viziteze atât locurile de cazare și unde se vor desfașura întrecerile sportive, cât și pe cele care vor găzdui tot felul de evenimente din programul Jocurilor.

Din cauză că delegațiile nu vor putea călători în zonele de competiție din Beijing, Yanqing și Zhangjiakou, situate la aproximativ 90 km, respectiv, 192 km de capitala Chinei, Seminarul va oferi posibilitatea Șefilor de misiune ai țărilor participante la JO să se întâlnească personal, on-line, cu organizatorii și reprezentanții CIO pentru a discuta pregătirile pentru Jocuri.

Cel mai recent seminar a fost cel al Șefilor de Misiune pentru Tokyo 2020, organizat în august, de asemenea on-line, din cauza COVID-19.

CIO se numără printre organizațiile care au fost forțate să folosească tehnologia pentru a-și desfășura ședințele, inclusiv a Comitetului Executiv și a comisiilor de coordonare pentru viitoarele Jocuri Olimpice, iar în iulie anul trecut, Adunarea Generală CIO s-a ținut în premieră la distanță.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022 sunt programate să se desfășoare în perioada 4 -22 februarie 2022, startul acestora urmând a avea loc la mai puțin de șase luni de la încheierea Jocurilor Tokyo 2020.

Galerie foto