You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Românii vor mai putea acumula puncte pentru TOKYO 2020, la CE reprogramate din Croația

Federația Croată de Tir Sportiv care avea în program organizarea la finalul lui mai și începutul lui iunie, la Osikej, Campionatele Europene de tir în probele de pușcă și pistol 25 m și pușcă 50 m, a fost de acord să  combine două  competiții într-una singură și să găzduiască, în aceeași perioadă, și întrecerile continentale din probele de pușcă și pistol 10 m aer comprimat și talere.

Inițial, Campionatele Europene de tir la pușcă și pistol 10 m aer comprimat și talere ar fi trebuit să aibă loc în perioada 26 februarie - 6 martie a.c., în localitatea finlandeză  Lohja, dar din cauza pandemiei de coronavirus competiția a fost anulată.

Grație intervenției forului croat de tir, Europenele combinate au putut fi programate în perioada 27 mai - 7 iunie a.c., fiind ultimele întreceri unde sportivii vor putea acumula puncte în perspectiva calificării la TOKYO 2020.

Alături de Laura Ilie (fostă Coman), care se va lupta pentru medaliile europene cu biletele pentru TOKYO 2020 în buzunare, alți trei colegi se vor bate în Croația atât pentru podium cât și pentru punctele pentru TOKYO 2020. Alin Moldoveanu, campion olimpic în 2012, la Londra, va concura la 10 m pușcă aer comprimat, Roxana Sidi, la 10 m pușcă aer comprimat și 50 m pușcă trei poziții, iar Roxana Miklos, la skeet feminin. De asemenea, dacă va fi posibil (regulamentul competiției încă nu a fost definitivat), componeții lotului olimpic de tineret al României – Daria Haristiade - pistol 10 m, Vlad Ghețu - skeet masculin, Raveca Islai - skeet feminin, vor concura la seniori pentru a aduna punctele în perspectiva TOKYO 2020. În curs de evaluare este și juniorul Luca Joldea.

În cazul în care Campionatele Europene de Tir nu vor putea avea loc în Croația din cauza evoluției negative a pandemiei de COVID 19, clasamentele continentale începând cu 31 mai 2020 vor fi folosite pentru a aloca locurile cotă pentru JO Tokyo 2020.

 

Galerie foto