You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Locuri emblematice din capitala Franței, în plan de transformare în perspectiva Paris 2024

Celebrul bulevard parizian Champs-Élysées, Place de la Concorde, situată la un capăt al Champs-Élysées, perimetrul emblematicului Turn Eiffel, sau catedrala Notre-Dame sunt doar câteva dintre locurile reprezentative incluse într-un plan de transformare a capitalei Franței înainte și după Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024.

Champs-Élysées urmează să fie transformat într-o „grădină extraordinară”, iar zona care înconjoară Turn Eiffel într-un „parc extraordinar din inima Parisului”. De asemenea, președintele francez Emmanuel Macron a stabilit ca Notre-Dame, rămasă fără acoperiș și turn în urma unui  incendiu devastator izbucnit în 2019, să fie deschisă publicului la timp pentru Jocuri.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a aprobat un plan de 250 milioane EUR (223 milioane GBP / 304 milioane USD) pentru renovarea bulevardului de 1,9 kilometri din centrul orașului.

Planul, prezentat încă din 2019, implică reducerea la jumătate a spațiului pentru vehicule, transformarea drumurilor în zone pietonale și verzi și crearea unor tuneluri de copaci pentru îmbunătățirea calității aerului.

Comitetul Champs-Élysées, care susține că "legendarul bulevard și-a pierdut splendoarea în ultimii 30 de ani",  militează pentru o reproiectare majoră a bulevardului încă din 2018.

Paris urmează să găzduiască edițiile de vară ale Jocurilor Olimpice programate a avea loc între 26 iulie și 11 august 2024, și ale celor Paralimpice,  din perioada 28 august - 8 septembrie 2024.

Galerie foto