You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cubul de apă, de la Beijing 2008, va deveni Cubul de gheață, la Beijing 2022

Centrul Național Acvatic Beijing sau ”Cubul de apă”, una dintre clădirile futuriste construite pentru ediția de vară a Jocurilor Olimpice care au avut loc la Beijing, în 2008, va deveni arenă de curling pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022.

Bazinul unde în urma cu 12 ani au fost stabilite 25 de recorduri mondiale, iar înotătorul Michael Phelps a câștigat 8 medalii de aur, a facut parte dintr-o arena complexă care a fost construită în trei ani și a costat 94 de milioane de euro.

Între pereții cu bule se află cinci piscine (inclusiv una cu valuri), un restaurant și facilități pentru 17.000 de spectatori. Fațadă durabilă, sustenabilă și distinctivă a dat formă clădirii. Ea este inspirată de formarea naturală a bulelor de săpun. Datorită acoperișului din etilen-tetrafluoretilen(ETFE) s-a redus consumul total de energie cu 30%, a fost salvat consumul de iluminare cu 55% iar energia solară folosită pentru încălzire este în procent de 20%.

Cum a fost transformat ”Cubul de apă” de la Beijing 2008, în ”Cubul de gheață”, pentru Beijing 2022, în materialul video de mai jos, realizat de organizatorii Beijing2022.