You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bashkortostan intenționează să candideze pentru organnizarea JO de iarnă din 2030

Republica Bashkortostan, din regiunea rusă, intenționează să  analizeze posibilitatea depunerii candidaturii pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030, potrivit mass-media din Rusia,

"Există într-adevăr o idee ca Republica Bashkortostan să-și depună candidatura pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2030, dar este doar o idee", a spus Diana Ikhsanova, purtatorul de cuvânt al președintelui Republiiia Bashkortostan. „Până la începerea campaniei de înscriere, lucrăm la posibilitatea depunerii unei cereri.”

Foarte probabil, candidatura va fi centrată în jurul Ufa, capitala Bashkortostanului.

Deocamdată Rusia, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă la Sochi în 2014, este suspendată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv în urma scandalului de doping la nivel national, dar Comitetul Internațional Olimpic (CIO) nu a stabilit un calendar pentru atribuirea Jocurilor din 2030. Este posibil ca perioada de stabilire a gazdei JO 2030 să fie după ce interdicția Rusiei de a licita pentru evenimente sportive majore va fi expirat.

Vancouver, care a găzduit ultima dată Jocurile Olimpice de iarnă în 2010, intenționează să organizeze o dezbatere cu privire la lansarea unei candidaturi la începutul acestui an, în timp ce Ucraina ar putea intra în cursă până la finalul lui 2021.

Până acum, Pirinei-Barcelona din Spania, orașul japonez Sapporo și Salt Lake City din Statele Unite au discutat cu CIO despre potențiale candidaturi pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030.

Deocamdată, oficialii spanioli și-au suspendat candidatura pentru Jocuri pe fondul incertitudinii cauzate de COVID-19, în timp ce Salt Lake City, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 2002, nu a decis încă dacă va candida pentru 2030 sau 2034.

Proiectul lui Sapporo, la un moment dat favorit, a încetinit, deoarece Japonia își concentrează eforturile pe organizarea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020.

Galerie foto