You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

55 de proiecte, susținute financiar în perspectiva Paris 2024

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 au anunțat că 55 de proiecte vor primi sprijin financiar în cadrul unui nou program denumit Impact 2024.

Au fost depuse peste o mie de proiecte din toată Franța, care au prezentat modialitățile prin care sportul poate fi folosit ca instrument de impact social.

Cererile au fost analizate de Agenția Națională pentru Sport din Franța, Comitetul de organizare Paris 2024, Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Franța și Comitetul Paralimpic din Franța, iar proiectele selectate pentru finanțare au inclus atât cluburi sportive, federații și asociații sportive  cât și comunități.

Cele 55 de proiecte vor primi o finanțare de 1,7 milioane euro (1,53 milioane lire sterine/ 2,08 milioane dolari).

Datorită numărului mare de solicitări primite pentru Impact 2024, organizatorii au extins programul pentru a sprijini toate inițiativele care se încadrează în criteriile de eligibilitate și care au un impact social puternic.

Potrivit acestei decizii, încă 1024 de proiecte vor fi selectate de organizatorii Impact 2024 și vor fi incluse în programul Patrimoniu 2024.

Deoarece prima ediție a Impact 2024 s-a bucurat de succes, va urma o a doua ediție care va fi lansată în primăvara acestui an, pentru ca mai multe proiecte să poată beneficia de sprijin financiar.

În perioada premergătoare Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024 se speră că programul va putea fi repetat regulat pentru a demonstra în continuare că, potrivit organizatorilor, „sportul este o pârghie formidabilă pentru incluziune, durabilitate și sănătate”.

Galerie foto