You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Turul de expunere a Tortelor Olimipice TOKYO 2020, suspendat temporar

Japonia a suspendat temporar Turul de expunere in public a Tortelor Olimpice ale Jocurilor Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020 dupa ce tara a intrat in starea de urgenta din cauza cresterii cazurilor COVID-19.

Turul a inceput pe 3 noiembrie 2020 si ar fi trebuit sa dureze opt luni, timp in care cele doua Torte urmau a fi fost expuse pentru public in 62 de orase nipone.

Luna aceasta erau programate orasele Akiruno, Fussa, Musashimurayama, Tachikawa, Kunitachi si Kokubunji, dar Guvernul metropolitan Tokyo a luat decizia de a suspenda Turul „pentru a reduce fluxul de oameni si raspandirea in continuare a COVID-19”.

Se spera ca expunerea Tortelor va fi suspendata doar pana la finele lunii ianuarie, iar evenimentele ratate vor fi reprogramate.

Decizia de a amana Turneul a venit dupa ce premierul japonez Yoshihide Suga a declarat starea de urgenta la Tokyo, Kanagawa, Saitama si Chiba, in incercarea de a reduce raspandirea coronavirusului.

Japonia a detectat varianta 501.V2 a virusului - despre care se crede ca este cu pana la 70 la suta mai transmisibil - si tara a raportat ulterior o crestere brusca a cazurilor de COVID-19, Tokyo inregistrand astazi un record de 2.447 de cazuri de coronavirus.

In ciuda evenimentelor recente, Jocurile Olimpice Tokyo 2020 sunt programate sa se desfasoare in continuare intre 23 iulie si 8 august a.c. in capitala Japoniei, urmate fiind de Paralimpice intre 24 august si 5 septembrie a.c..

Stafeta Tortei TOKYO 2020 reprogramata a incepe pe 25 martie a.c. din prefectura Fukushima ar trebui sa calatoreasca prin Tokyo in perioada 9-23 iulie a.c..

Masurile de precautie pentru a preveni raspandirea COVID-19 sunt setate sa fie in vigoare in timpul Stafeta Tortei Olimpice, inclusiv distantarea sociala pentru alergatori si transmiterea online a evenimentului, pentru a se evita aglomeratia.

Celebritatile ar putea fi, de asemenea, omise din Stafete pentru a reduce numarul de sustinatori ai Flacarii Olimpice de pe marginea drumului.

Galerie foto