You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele CIO subliniaza rolul sporit al sportului si solidaritatii in mesajul sau de Anul Nou

In mesajul de Anul Nou trimis Comunitatii Olimpice pe data de 1 ianuarie 2021, presedintele Comitetului Olimpic International (CIO) Thomas Bach reaminteste ca rolul sportului in societate a fost consolidat in timpul pandemiei COVID-19.

„Rolul sportului pentru sanatatea fizica si mentala, rolul sportului pentru viata noastra sociala, rolul sportului pentru viata noastra economica a fost recunoscut pe scara larga”, spune presedintele CIO.

Acest lucru a fost realizat printr-o serie de initiative, inclusiv campania „#StayStrong #StayActive #StayHealthy”, un nou acord de cooperare cu Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si campania „Healthy Together” in parteneriat cu Natiunile Unite (ONU) si OMS.

Aceeasi recunoastere a venit si din partea Adunarii Generale a ONU, care a adoptat o rezolutie prin consens, solicitand guvernelor lumii sa includa sportul in programele lor de recuperare. Atat rezolutia Adunarii Generale, cat si cea mai recenta declaratie a summitului liderilor G20 au sustinut viitoarele Jocuri Olimpice Tokyo 2020, care vor avea loc in 2021, si Jocurile Olimpice de Iarna de la Beijing 2022.

Presedintele CIO reafirma ca Tokyo 2020 si Beijing 2022 vor fi intr-adevar prioritatile pentru anul olimpic extraordinar 2021.

Intregul discurs al presedintelui CIO, in materialul video de mai jos.

 

Galerie foto