You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Guvernul nipon ar putea incepe vaccinarile COVID-19 cu patru luni inainte de TOKYO 2020

Vaccinarile contra COVID-19 ar putea fi lansate in Japonia, potrivit oficialilor guvernului nipon, cu patru luni inainte de startul Jocurilor Olimpice si Paralimpice Tokyo 2020, reprogramate pentru vara anului 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Predictia din partea guvernului japonez vine dupa ce grupul farmaceutic Pfizer a depus o cerere ca Tara Soarelui Rasare sa aprobe vaccinul contra coronavirus pe care l-a dezvoltat, iar potrivit presei nipone, daca cererea va fi aprobata, primii japonezi ar putea fi vaccinati in martie.

Pfizer, cu sediul in Statele Unite, este prima companie care a solicitat aprobarea Japoniei pentru un vaccin impotriva COVID-19.

Japonia a comandat 120 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, care ar fi suficiente pentru aproximativ jumatate din populatia tarii.

Marea Britanie si Statele Unite au inceput deja sa lanseze vaccinul Pfizer-BioNTech.

Tokyo 2020 si Comitetul International Olimpic (CIO) au fost impulsionate in ultimele saptamani de dezvoltarea vaccinurilor de catre companiile Pfizer si Moderna si Universitatea din Oxford, dar presedintele CIO Thomas Bach a insistat ca vaccinul nu va fi un „glont de argint” pentru buna desfasurare a Jocurilor. Cu toate acestea, stirile legate de vaccinuri au ridicat moralul organizatorilor si au sporit increderea  vizavi de desfasurarea in siguranta a Jocurile reprogramate in 2021.

O serie de contramasuri pentru coronavirus au fost puse la punct pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, inclusiv testarea sportivilor la fiecare patru, cinci zile.

Galerie foto