You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gimnastica feminina romaneasca a cucerit opt titluri europene - doua prin Larisa Iordache, la senioare si sase prin Ana Barbosu, la junioare

Reprezentantele Romaniei au incheiat “en-fanfare” cea de-a 33-a editie a Campionatelor Europene de gimnastica gazduite in premiera de Turcia, la Mersin. In competitia pe echipe a senioarelor, Larisa Iordache, Daniela Trica, Antonia Duta, Silviana Sfiringu si Ioana Stanciulescu au obtinut medaliile de argint, rezultat asimilat cu o infrangere de tricolore dupa ce au fost intrecute pe ultima suta de metri de reprezentantele Ucrainei care au urcat pe cea dintai treapta a podiumului. In finala unde au mai concurat Croatia, Cehia Turcia si Ungaria, pe locul al treilea s-au clasat maghiarele.

In ultima zi de concurs romancele calificate in finalele pe aparate au revenit in forta. Larisa Iordache, pregatita de sotii Lacramioara si Cristian Moldovan, a fost in mare forma si a cucerit titlurile continentale la barna si sol si argintul la sarituri, iar Silvia Sfiringu, antrenata de Liliana Cosma, a fost a doua la barna.

In intrecerea junioarelor, dupa titlurile continentale cucerite  cu  echipa si la individual compus, Ana Barbosu a scris istorie cucerind medaliile de aur in toate probele individuale pe aparate – sol, barna, sarituri si paralele, o premiera in gimnastica romaneasca. Colegele sale Mara Ceplinschi a luat argintul, la sol, iar Andreea Preda a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la barna.

Junioarele provin din Centrul National Olimpic pentru Junioare de la Deva si sunt pregatite de Lucian Sandu, Gina Gogean, Catalin Meran si Cristinel Micu.

La finalul Europenelor de la Mersin, gimnastele noastre si-au inscris in palmares nu mai putin de 14 medalii:
- 8 medalii de aur (doua la senioare si sase la junioare),
- 5 medalii de argint (trei la senioare si doua la junioare),
- o medalie de bronz, la junioare.

Sursa foto: European Gymnastics/Th.Schreyer, FRG, FanGymnastics/Emilia Nicolae

Galerie foto