You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gimnastele junioare ale Romaniei, campioane europene cu echipa! Aur si argint la individual compus

Echipa reprezentativa de junioare a Romaniei a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de la Mersin, din Turcia, la care participa sportive din 15 tari. Confirmandu-si statutul de favorite dupa ce s-au calificat in finala pe echipe cu cel mai bun punctaj, Ana Maria Barbosu, Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda si Ana Maria Turcu au acumulat 156,463 de puncte in ultimul act si le-au surclasat pe reprezentatele Ucrainei (145,995 p) si Ungariei (143,423 p), ocupantele locului II, respectiv III.

Componente ale lotului national care se antreneaza la Centrul National Olimpic pentru Juniori de la Deva si participante la proiectul national de relansare a gimnasticii romanesti, ”Tara, tara, vrem campioane!” initiat acum 6 ani de Mariana Bitang si Octavian Belu, micile gimnaste au cucerit  prima medalie de aur la echipe, la juniori, pentru Romania din 1992, de la CE de la Arezzo.

Succesul romanesc de la echipe a fost completat de reusita de la individual compus unde pe primele trepte ale podiumului au urcat Ana Maria Barbosu, secondata de Mara Ceplinschi.

Mai mult, junioarele s-au calificat in alte opt finale, Ana Maria Barbosu avand cele mai bune note in preliminarii la toate aparatele. 

Senioarele Larisa Iordache, Daniela Trica, Antonia Duta, de la Dinamo Bucuresti, Silviana Sfiringu si Ioana Stanciulescu (Farul Constanta), pregatite de un colectiv tehnic alcatuit din Lacramioara si Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotutiu, vor lupta maine pentru medaliile din intrecerea pe echipe, unde s-au calificat cu cel mai bun punctaj.

Mai mult, gimnastele noastre vor evolua la individual in toate finalele pe aparate. Larisa Iordache, liderul lotului, va lupta pentru medalii la sarituri, paralele, barna, sol, Ioana Stanciulescu, la sarituri, Silviana Sfiringu, la barna, iar  Antonia Duta, la sol.

Revenirea Larisei Iordache intr-o competitie continentala dupa o pauza indelungata a fost salutata si de forul european de gimnastica printr-un videoclip, pe retelele de socializare.

Sursa foto: European Gymnastics/Th. Schreyer

Galerie foto