You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Guvernul Japoniei ar putea acoperi costurile contramasurilor COVID 19 aplicate in orasele gazda pentru TOKYO 2020

Guvernul japonez intentioneaza sa acopere costurile contramasurilor pentru coronavirus in orasele care vor gazdui sportivi inainte de Jocurile Olimpice si Paralimpice de la Tokyo 2020 de anul viitor.

Aproximativ 500 de municipalitati din Japonia s-au inscris pentru a oferi ospitalitate echipelor olimpice si paralimpice din intreaga lume, initiativa care urmareste sa arate ca Jocurile sunt concepute sa fie sprijinite de intreaga tara, nu doar de capitala, ca oras gazda.

Sportivii vor fi considerati oaspeti in localitatile nipone unde vor fi cantonati inainte de Jocuri, iar localnicii vor putea organiza evenimente sportive si culturale, in cinstea lor.

Orasele vor fi pregatite, de asemenea, sa organizeze tabere de antrenament pentru sportivi inainte de Tokyo 2020, Jocuri amanate pentru anul viitor din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit mass-media nipona, guvernul japonez va acoperi atat costurile pentru testarea periodica cat si pe cele asociate cu contramasurile pentru coronavirus din orase. Agentia Sporturilor din Japonia urmeaza sa aloce 125 de milioane de dolari (94 milioane de lire sterline / 103 milioane de euro) localitatilor participante, suma trebuind sa acopere taxele pentru transportul public si rezervarile din hoteluri, care le va asigura sportivilor distantarea de public.

Se asteapta ca orasele nipone sa elaboreze ghiduri cu descrieri amanuntite ale contramasurilor pe care urmeaza sa le aplice si sa semneze acorduri cu oficialii din tarile de unde vin delegatiile carora le ofera gazduire.

Comitetul International Olimpic (CIO) a confirmat ca in timpul Tokyo 2020 sportivii vor fi asteptati sa ajunga in Satul Sportivilor cu cinci zile inainte de startul intrecerilor la care vor participa si vor trebui sa plece cu cel mult doua zile dupa inchierea acestora.

Pentru scaderea numarului de rezidenti in Satul Olimpic, care implicit va reduce riscul expunerii la COVID 19, CIO a solicitat Comitetelor Nationale Olimpice (CNO) sa isi adapteze planurile de sosire si plecare in concordanta cu noile reguli anti-coronavirus.

Tokyo 2020 a sustinut ca amanarea Jocurilor Olimpice va costa 2,8 miliarde de dolari (2 miliarde de lire sterline / 2,3 miliarde de euro). Guvernul metropolitan din Tokyo va plati 1,1 miliarde de dolari (820 milioane de lire sterline / 900 milioane de euro), Comitetul de organizare contribuind cu 1 miliard de dolari (740 milioane de lire sterline / 820 milioane de euro). Restul de 700 milioane de dolari (520 milioane de lire sterline / 575 milioane de euro) vor fi acoperite de guvernul japonez.

Galerie foto