You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Programul Athlete 365 va fi extins la intrecerile mondiale rezervate tinerilor

Adaptandu-se la noile circumstante, Comitetul Executiv (CE) al Comitetului International Olimpic (CIO) a aprobat extinderea dincolo de JOT a Athlete 365 (A365) - Programul educational pentru sportivi  din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), pentru motivarea urmatoarei generatii de olimpici in competitiile sportive ale tinerilor din intreaga lume.

Acest Program la nivel mondial isi propune sa sprijine tinerii sportivi de elita pe tot drumul lor spre marea performanta, oferind indrumari organizatorilor de competitii sportive rezervate tinerilor.

Programul va fi oferit federatiilor internationale ale sportilor de vara si asociatiilor continentale ale Comitetelor Nationale Olimpice (CNO) care organizeaza Campionate sau Jocuri pentru tineri, incepand din vara anului 2021 pana cel putin la urmatoarea editie de vara a JOT, din 2026 .

Programul educational A365 personalizat, inspirat de continutul anterior al programelor din cadrul JOT, va fi compus din urmatoarele elemente:

  •  Prin intermediul platformei Athlete365, continutul educational va fi furnizat digital de CIO, in sase limbi, pentru a fi folosit de organizatorii de competitii. Materialele personalizate vor fi implementate progresiv, continuturile de la JOT Buenos Aires 2018 sau JOT Lausanne 2020 fiind disponibile imediat.
  •   CIO va oferi, de asemenea, indrumari operationale pentru ca organizatorii de competitii sa implementeze activitatea si sa maximizeze impactul si prezenta acesteia.
  • In plus, CIO va lansa un concept de „antrenare a antrenorilor”, prin care personalului implicat va fi instruit cu privire la modul in care va trebui sa se desfasoare activitatea in cadrul Programului.

Combinate, aceste elemente vor permite organizatorilor de competitii sa implementeze activitatile educationale din cadrul A365 de la JOT, la intrecerile sportive rezervate tinerilor care se desfasoara in intreaga lume.

Galerie foto