You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cercurile olimpice, reinstalate in Golful Tokyo

Simbolul olimpic reprezentat de cele cinci cercuri colorate a fost reinstalat in Odaiba Marine Park, din Golful Tokyo, dupa ce a trecut prin inspectii de intretinere si siguranta la inceputul lunii august.

Cercurile olimpice, cu o inaltime de 15,3 m, o latime de 32,6 m si o greutate de 69 de tone, au fost aduse cu o barja si ancorate pe malul parcului acvatic cu ajutorul unor cabluri. Exteriorul simbolului olimpic a fost renovat, atat partea din fata cat si cea din spate fiind vopsite in cele cinci culori specifice.

Potrivit lui Atsushi Yanashimizu, directorul Sectiei de Proiect, Divizia de Planificare si Promovare a Guvernului Metropolitan Tokyo (GMT), revenirea inelelor olimpice inseamna ca Jocurile se apropie.

"Speram ca oamenii se vor putea simti mai aproape de Jocurile de anul viitor cu ajutorul Inelelor Olimpice, care pot fi vazute din diferite puncte, respectand masurile de prevenire a infectarii cu COVID-19", a declarat Yanashimizu. "Prin diferite metode, inclusiv testarea vizuala si scanarea cu ultrasunete, am verificat daca au existat daune cauzate de vant sau valuri si avem confirmarea ca structura este pregatita sa reziste in golf pana la sfarsitul Jocurilor Olimpice".

Celebrul Five Rings - care reprezinta cele cinci continente si toate natiunile unite prin Miscarea Olimpica - va ramane in Golful Tokyo pe tot parcursul Jocurilor Olimpice reprogramate Tokyo 2020 anul viitor.

Galerie foto