You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, punct de vedere legat de incidentele de la Lotul Olimpic de Bob

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a luat cunostinta inca de la inceput  de faptele petrecute la Lotul Olimpic de Bob al Romaniei, in cantonamentul din Letonia, de la Sigulda, si dezaproba orice gest care aduce atingere  oricarui sportiv.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) cere Federatiei Romane de Bob si Sanie (FRBS) ca pana la definitivarea cercetarii sa numeasca un nou antrenor care sa asigure continuitatea pregatirii pentru componentele Lotului Olimpic de Bob si participarea la competitiile internationale din calendarul Federatiei Internationale de Bob si Skeleton.

Totodata, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a solicitat in regim de urgenta Federatiei Romane de Bob si Sanie sa analizeze situatia si sa actioneze rapid pentru clarificare si solutionare.

COSR isi exprima totalul dezacord fata de astfel de situatii si ofera sprijin  total pentru ca sportiva Ioana Teodora Gheorghe sa isi poata continua pregatirea in conditii de siguranta  pana la solutionarea si clarificarea situatiei.

 Ne manifestam totala deschidere si sprijinul neconditionat pentru ceilalti sportivi ai Lotului Olimpic de Bob al Romaniei. Activitatea lor trebuie sa continue, sezonul competitional este la inceput iar pregatirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 este in plina desfasurare. Salutam orice decizie a persoanelor din anturajul sportivilor care ar putea debloca situatia, pentru suportul psihic si mental al acestora.  

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu va prezenta situatia Comitetului Executiv de miercuri, 25 noiembrie 2020, in regim de urgenta.

COSR respinge si retrage orice  sprijin persoanelor care incalca prevederile Chartei Olimpice.

Galerie foto