You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Judoka Andreea Chitu a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene

In prima zi a Campionatului European de judo rezervat seniorilor care se desfasoara pana la finalul saptamanii la Praga, in Cehia,  Andreea Chitu a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului continental in limitele categoriei 52 kg. Legitimata la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti si componenta a lotului olimpic al Romaniei, Andreea Chitu a beneficiat de primul tur liber, apoi a invins-o  pe judoka Amber Ryheul din Belgia, iar apoi pe rusoaica Natalia Kuziutina, medaliata cu bronz la Rio 2016.

In semifinale, romanca a reusit o victorie prin Ippon in fata reprezentantei Spaniei Perez Box, dar in finala a pierdut la limita, prin Wazari, in fata italiencei Odette Giuffrida, vicecampioana olimpica de la Rio, din 2016, si a obtinut medalia de argint.

Este cea de-a sasea medalie europeana pentru Andreea, judoka tricolora avand acum in palmares doua medalii de aur (2012, 2015), doua de argint (2013, 2020) si doua de bronz (2014, 2016). La mondiale, Andreea a castigat doua medalii de argint si un bronz, iar la prima editie a Jocurilor Europene, in2015, Andreea a cucerit titlul.

Sursa foto: Facebook Federatia Romana de Judo

Galerie foto