You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele CIO Thomas Bach a vizitat, la Tokyo, Stadionul Olimpic si Satul Sportivilor, prima data dupa izbucnirea pandemiei

Aflat la Tokyo, pentru prima data de la izbucnirea pandemiei, Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, a vizitat noul Stadion Olimpic construit pe locul celui care a gazduit intrecerile JO Tokyo 1964. Peste noua luni stadionul va gazdui ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 iar Thomas Bach a impartasit presei cum crede ca va arata stadionul atunci, plin de spectatori. De asemenea, el a discutat despre ultimele evolutii la nivel mondial ale luptei impotriva COVID-19.

”Am spus intotdeauna ca daca sunt disponibile, atunci ii vom incuraja pe sportivi si nu numai pe sportivi, ci pe toti participantii la Jocuri, in special cei care ar locui in Satul Olimpic, sa obtina si sa se vaccineze. "

Stadionul proiectat de arhitectul japonez Kengo Kuma are o capacitate de 68.000 de locuri si va gazdui ceremoniile de deschidere si de inchidere de la Jocurile Olimpice si Paralimpice, intrecerile de atletism si unele meciuri de fotbal din turneul olimpic, inclusiv finala olimpica a turneului feminin.

In Satul Sportivilor, presedintele Bach a fost intampinat de Ai Ueda, triatlonista care tinteste a patra participare consecutiva la Jocurile Olimpice de vara viitoare si Sarina Satomi, castigator al Campionatului Mondial de para-badminton anul trecut. Primarul satului, fostul presedinte al Asociatiei de Fotbal din Japonia, Saburo Kawabuchi, i-a aratat presedintelui Bach cladirile in care vor locui sportivii in cartierul de pe malul marii Harumi. Acolo vor fi cazati in timpul Jocurilor aproximativ 10.000 de sportivi si antrenori.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor avea loc intre 23 iulie - 8 august 2021

”Acesta este motivul pentru care am spus intotdeauna ca, daca este disponibil, ii vom incuraja pe sportivi si nu numai sportivii, ci si pe toti participantii la Jocuri, in special cei care ar trai in satul olimpic, pentru a se vaccina. In acest tip de incertitudine este uman sa te simti nesigur cu privire la un eveniment atat de mare ca Jocurile Olimpice de peste noua luni. Acest lucru trebuie sa il intelegem si sa acceptam ca peste noua luni lumea va arata diferit. Vedem ca in conditiile foarte dificile de acum sunt organizate evenimente sportive si sunt organizate in siguranta si cu succes.

”Crucial este ca sportivii si participantii au incredere in masurile anti Covid si in testarea rapida. Se pare ca sunt lucruri bune aici, asa ca cred ca se va dormi foarte bine in Satul Olimpic din Tokyo. Exista spatiu bun si vor exista oportunitati bune si pentru distantarea sociala. Comitetul de organizare va lua toate masurile de precautie necesare pentru ca sportivii sa se poata relaxa si sa se poata simti in siguranta in sat. ”

Sursa foto: olympics.org

Galerie foto