You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Fostul premier al Japoniei Abe Shizo a primit Colanul Olimpic de Aur de la presedintele CIO

Cu doar noua luni inainte de startul celei de a XXXII-a editii de vara a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, amanata pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), s-a intalnit cu noul prim-ministru al Japoniei Yoshihide Suga la resedinta oficiala a acestuia.

In timpul intalnirii, ambii lideri si-au anuntat hotararea de a organiza Jocurile Olimpice de anul viitor in conditii de siguranta. Primul ministru Suga l-a asigurat pe presedintele Bach ca niponii sunt hotarati sa gazduiasca o editie de succes a  Jocurilor de la Tokyo, vara viitoare, ca dovada ca omenirea a invins virusul. La randul sau, liderul Miscarii Olimpice mondiale a sustinut in continuare ca Jocurile Olimpice sigure vor fi un simbol al solidaritații si al unitații”.

Presedintele Bach a adaugat: „Avem pregatite o serie de masuri impotriva virusului Covid si impreuna cu prietenii si partenerii nostri japonezi ne vom asigura ca aceste Jocuri vor fi lumina la capatul tunelului intunecat in care ne gasim”.

Inainte de a participa la Revizuirea Proiectului JO de la sediul Comitetului de organizare Tokyo 2020, presedintele Bach a fost la Muzeul Olimpic Japonez, unde i-a acordat Colanul Olimpic de Aur fostului premier nipon Shinzo Abe, cel care a sustinut puternic cererea Tokyo de a gazdui Jocurile. Presedintele Bach l-a laudat pe fostul prim-ministru pentru implicarea sa in Miscarea Olimpica: „Cu credința dumneavoastra neclintita in puterea sportului, nu este o exagerare sa spunem ca a-ti legat o prietenie speciala cu comunitatea olimpica”.

Sursa foto: CIO/Greg Martin

Galerie foto