You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR, online la dezbaterile comisiilor CIO

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) Mihai Covaliu a participat la  sedința de lucru online a Comisiei Anturajul Sportivilor a Comitetului International Olimpic (CIO), din care face parte, si la intrevederea comuna, de asemenea online, a Comisiei Sportivilor si a Comisiei Anturajul Sportivilor, ambele din cadrul CIO. Prezent la discutii, presedintele CIO Thomas Bach a pus accentul pe faptul ca mare parte dintre recomandarile din Agenda CIO 2020 au fost indeplinite, datorita eforturilor depuse de toti in ultimii trei ani. 

" Comparativ cu ultima dvs. intalnire, putem spune cu adevarat ca relevanța sportului in societate, in special in ultimele luni, a crescut, criza de coronavirus conturandu-se ca o oportunitate de a sublinia rolul important al sportului, in primul rand pentru SANATATE. Sportul contribuie foarte mult la sanatatea fizica si mentala si este evident ca sportul contribuie la dezvoltarea vieții sociale, fiind un liant pentru o societate unita. De pilda, intr-o singura zi - in timpul ZILEI Olimpice - jumatate de miliard de oameni au participat la antrenamentul online in mijlocul acestei crize.” El a mai vorbit despre despre economie, despre egalitatea de gen, sau despre cresterea eSport.

De asemenea, s-au purtat discutii legate de sanatatea mentala a sportivilor in aceasta perioada, despre egalitatea de gen, inclusiv in randul antrenorilor, despre posibilitatea femeilor de a-si continua cariera sportiva chiar si dupa ce nasc, despre programele Solidaritatii Olimpice  si multe altele

Galerie foto