You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campioanele olimpice Diana Mocanu si Camelia Potec, intreguri postale cu timbru sub egida SPORTIVI DE AUR dedicate de Romfilatelia

 

In anul in care Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern (FRNPM) a implinit 90 de ani de la infiintare, in semn de respect si pretuire pentru valorile sportului romanesc, sub egida „Sportivi de aur”, Romfilatelia a lansat intregurile postale cu timbru dedicate Cameliei Potec si Dianei Mocanu, singurele campioane olimpice ale natatiei romanesti .

Chiar daca evenimentul de lansare s-a desfasurat respectand regulile de distantare sociala si restul masurilor preventive in perioada pandemiei Covid-19, grafica sugestiva ale intregurilor postale si indemnurile celor doua mari sportive vor ajunge direct in sufletele iubitorilor de sport. „Inotul salveaza!” este mesajul transmis de Camelia Potec, campioana olimpica la 200 m liber la Atena 2004, in prezent presedintele FRNPM si vicepresedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

In 2000, la numai16 ani, la Jocurile Olimpice de la Sydney, Diana Mocanu a uimit intreaga lume cucerind nu mai putin de doua titluri olimpice, la 100 si 200 m spate. Astazi, prin intermediul intregului postal, prima campioana olimpica din istoria inotului romanesc isi sfatuieste fanii „Fa astazi ceva pentru care viitorul tau iti va multumi!”

Cu aceste doua intreguri postale cu timbru, Romfilatelia si-a incheiat calendarul evenimentelor de lansare ale anului 2020, marcand in filatelia romaneasca, inca o data, sportivii romani care au pozitionat Romania pe harta marilor performante.

Galerie foto