• BCR
  • Groupama

Stiri

9 noiembrie 2020 Prietenie vs Solidaritate, prima competitie internationala cu public din Japonia de la izbucnirea pandemiei, repetitie in perspectiva Tokyo 2020

La Tokyo, in Yoyogi National Gymnasium, vedetele gimnastcii mondiale s-au intrecut in concursul demontrativ Prietenie vs Solidaritate.

In prezenta a peste 2000 de spectatori, care au respectat toate masurile de distantare impuse de organizatorii niponi, 30 de gimnasti din patru tari - Japonia, Rusia, China si SUA, au concurat pentru a transmite lumii un mesaj de incredere pentru organizarea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020.

Triplul campion olimpic, de 10 ori campion mondial, Kohei Uchimura, a multumit organizatorilor si i-a indemnat pe sportivi sa creada in visul olimpic. Acesta i-a oferit rusului Nikita Nagornii, triplu campion mondial, un tricou al nationalei Japoniei si un autograf.

Thomas Bach, presedintele CIO, a transmis un mesaj video in care a apreciat eforturile Federatiei Internationale de Gimnastica, ale presedintelui acesteia, Morinari Watanab - membru CIO, a multumit in special organizatorilor niponi pentru ca au facut posibil un asemenea eveniment cu public intr-o perioada plina de incertitudini. Nu in ultimul rand, Bach le-a transmis multumiri sportivilor si i-a incurajat sa creada in visul olimpic.

”E un mesaj pe care sportul il transmite lumii. Impartasim prin voi doua dintre valorile de baza ale olimpismului: Prietenie si Solidaritate! Doua valori cu ajutorul carora omenirea poate depasi aceasta perioada grea. E un semn bun pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020!” a spus Thomas Bach.

Echipa Solidaritatea, din care au facut parte Kohei Uchimura si Nikita Nagornii, a castigat in fata Prieteniei, pentru care au concurat Artur Dalaloyan (triplu campion mondial) sau Angelina Melnikova ( tripla campioana europeana).

Concursul demonstrativ de gimnastica a fost prima competitie internationala cu public care s-a desfasurat in Japonia de la izbucnirea pandemiei, din luna martie

Sursa foto: AFLO Sport/ Tokyo 2020/FIG