You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Prietenie vs Solidaritate, prima competitie internationala cu public din Japonia de la izbucnirea pandemiei, repetitie in perspectiva Tokyo 2020

La Tokyo, in Yoyogi National Gymnasium, vedetele gimnastcii mondiale s-au intrecut in concursul demontrativ Prietenie vs Solidaritate.

In prezenta a peste 2000 de spectatori, care au respectat toate masurile de distantare impuse de organizatorii niponi, 30 de gimnasti din patru tari - Japonia, Rusia, China si SUA, au concurat pentru a transmite lumii un mesaj de incredere pentru organizarea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020.

Triplul campion olimpic, de 10 ori campion mondial, Kohei Uchimura, a multumit organizatorilor si i-a indemnat pe sportivi sa creada in visul olimpic. Acesta i-a oferit rusului Nikita Nagornii, triplu campion mondial, un tricou al nationalei Japoniei si un autograf.

Thomas Bach, presedintele CIO, a transmis un mesaj video in care a apreciat eforturile Federatiei Internationale de Gimnastica, ale presedintelui acesteia, Morinari Watanab - membru CIO, a multumit in special organizatorilor niponi pentru ca au facut posibil un asemenea eveniment cu public intr-o perioada plina de incertitudini. Nu in ultimul rand, Bach le-a transmis multumiri sportivilor si i-a incurajat sa creada in visul olimpic.

”E un mesaj pe care sportul il transmite lumii. Impartasim prin voi doua dintre valorile de baza ale olimpismului: Prietenie si Solidaritate! Doua valori cu ajutorul carora omenirea poate depasi aceasta perioada grea. E un semn bun pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020!” a spus Thomas Bach.

Echipa Solidaritatea, din care au facut parte Kohei Uchimura si Nikita Nagornii, a castigat in fata Prieteniei, pentru care au concurat Artur Dalaloyan (triplu campion mondial) sau Angelina Melnikova ( tripla campioana europeana).

Concursul demonstrativ de gimnastica a fost prima competitie internationala cu public care s-a desfasurat in Japonia de la izbucnirea pandemiei, din luna martie

Sursa foto: AFLO Sport/ Tokyo 2020/FIG

Galerie foto