You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Mariana Bitang&Octavian Bellu, cel mai de succes DUO de antrenori din lume

Cei doi antrenori de gimnastica Mariana Bitang si Octavian Bellu, care au lucrat impreuna la lotul olimpic al Romaniei intre 1993 - 2005 si 2010 – 2015, au fost declarati de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) cei mai de succes antrenori din lume la sectiunea DUO.

Recunoasterea a venit la 12 ani de cand cei doi tehnicieni au fost nominalizati pentru prima data de prestigioasa organizatie.Potrivit Academiei Recordurilor Mondiale, sub conducerea celor doi antrenori gimnastele romane au castigat in total 305 medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale si Europene.

Sub indrumarea cuplului Bellu&Bitang loturile feminine de gimnastica ale Romaniei au cucerit cele mai multe medalii din istoria gimnasticii romanesti: doua titluri olimpice consecutive la echipe, cinci titluri mondiale consecutive, la echipe, sase titluri europene de asemenea la echipe, sute de medalii olimpice, mondiale si europene cu generatii diferite de gimnaste.

Impreuna, cei doi au initiat in 2014 programul national de selectie ”Tara, tara, vrem campioane!”, care tinteste revenirea gimnasticii romanesti in elita mondiala la JO Paris 2024.

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) este cea mai mare organizatie care certifica recorduri mondiale si, totodata, detintoarea celei mai mari baze de date cu recorduri mondiale.

Galerie foto