You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

octombrie 3, 2022

Al 42-lea Seminar al EOC, la final

mai mult

septembrie 26, 2022

Aplauze pentru canotorii tricolori la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă din Otopeni

mai mult

septembrie 25, 2022

Canotorii români au scris istorie la Mondialele de la Racice

mai mult

septembrie 24, 2022

Canotorii Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc, primele medalii mondiale de aur românești la dublu rame

mai mult

septembrie 23, 2022

Ionela Cozmiuc, campioană mondială la simplu vâsle categorie ușoară

mai mult

septembrie 15, 2022

Alexandra Anghel a cucerit a doua medalie de bronz pentru Romania la Mondialele de lupte

mai mult
COSR

Controlul mișcării, sub lupă, la Izvorani

Timp de trei zile, la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani a avut loc Cursul Tape biomecanic pentru controlul mișcării, la care au participat medici, kinetoterapeuți și asistenți medicali de la atletism, gimnastică, judo, scrimă, kaiac-canoe, volei și tir sportiv.
Lectorii prezenți la curs au prezentat metodele de aplicare a dynamictape, kinesiotape, tape rigid, fiind analizate și discutate scopul utilizării acestora în vederea îmbunătățirii procesului de recuperare al sportivilor și îmbunătățirea funcției musculo-articulare.

 

mai mult...
  • Share
COSR

Atletei Angelina Topic i-a fost acordat Premiul Piotr Nurowski 2022

Unul dintre momentele importante ale celui de-al 42-lea Seminar al Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), care a avut loc în Olympia, în Grecia, a fost acordarea Premiului Piotr Nurowski pentru cel mai bun tânăr sportiv european, la sporturi de vară, din 2022.

Săritoarea în înălțime Angelina Topić, din Serbia, a câștigat premiul în fața săritoarei în apă din Marea Britanie Andrea Spendolini Sirieix. Atleta în vârstă de 17 ani s-a remarcat în 2022, după ce a stabilit un nou record mondial U18 la săritura în înălțime și este deja clasată printre primele 20 de săritoare în înălțime din lume.

mai mult...
  • Share
COSR

Președintele COSR, la ședinta Comitetului Executiv EOC

La sediul Academiei Olimpice Internaționale din Olimpia Antică, Grecia, are loc zilele acestea cel de-al 42-lea Seminar al Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), undeRomânia este reprezentată de Mihai Covaliu - președinte COSR, George Boroi - secretar general COSR, Florin Mișcă - secretar general adjunct și Mihaela Mitu – Relații Internaționale și Comunicare.
La ședința Comitetului Executiv EOC, de la Costa Navarino, la care a participat și președintele COSR, pe agenda discuțiilor conduse de Spyros Capralos, președintele EOC și membru CIO, au fost abordate subiecte legate de FOTE Banska Bystrica 2022, de cea de-a III-a ediție a Jocurilor Europene Cracovia-Malopolska 2023 și FOTE Friuli Venezia 2023, Agenda 2030 a EOC, Adunarea Generală a ANOC Seoul 2022

mai mult...
  • Share
COSR

Start, Săptămâna Europeană a Sportului 2022! #BeActiv

Startul ediției din acest an a Săptămânii Europene a Sportului s-a dat, în România, la Sala Polivalentă, din București, în cadrul unui eveniment unde în prim plan s-au aflat personalități ale sportului românesc, campioni și medaliați olimpici, mondiali  și europeni.

Evenimentul va fi derulat în parteneriat cu numeroase entitati publice și private, precum și cu federațiile naționale sportive, având ca obiectiv estimat un număr de minimum 100.000 participanți direcți și indirecți la nivel național.

 

mai mult...
  • Share