You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Baza de sanatate in caz de COVID-19, in Satul Sportivilor, la Tokyo 2020

Grupul de lucru pentru contramasuri coronavirus infiintat ca urmare a pandemiei de COVID-19,  a decis ca in timpul Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo 2020, in Satul Sportivilor sa functioneze o „Baza de Sanatate” unde vor fi monitorizati sportivii si oficialii in cazul in care vor fi infectati cu COVID-19.

Baza, separata de Clinica generala din Sat, se va ocupa cu supravegherea starii de sanatate a sportivilor, cu selectarea institutiilor medicale care sa ii vor putea spitaliza pe cei care contracteaza virusul si va organizarea transportul pentru pacienti.

De asemenea, in cadrul centrului operational principal al Tokyo 2020, va fi infiintat un „Centru de control al bolilor infectioase” echipat cu medici, care va centraliza si coordona contramasurile in cazul infectarii cu COVID-19. Centrul va lucra impreuna cu Baza de Sanatate si Clinica generala din Satul Sportivilor, pentru a mentine starea de sanatate a sportivilor si pentru a detecta eventualele infectari intr-un stadiu incipient, colectand si schimband, de asemenea, informatii despre coronavirus.

Pana la sfarsitul anului, se asteapta alte masuri printre care punerea la punct a unui mecanism de ridicare a interdictiei de intrare in Japonia pentru turistii straini, in prezent in vigoare pentru 159 de tari si regiuni. Tot pentru turisti se asteaptata punerea la punct a unei aplicatii de verificare a sanatatii,  teste obligatorii, asigurari de sanatate si centre de sanatate exclusive.

In ciuda dificultatilor provocate de criza mondiala a sanatatii, oficialii au ramas increzatori ca Tokyo 2020 va avea loc anul viitor.

Galerie foto