You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Thomas Bach va dona cei 200.000 de dolari primiti o data cu Premiul Seoul pentru Pace

Presedintele CIO Thomas Bach a primit Premiul Seoul pentru Pace in semn de recunoastere pentru munca depusa in promovarea pacii prin sport in Peninsula Coreea.

Fundatia Culturala Premiul Seoul pentru Pace a motivat alegerea lui Thomas Bach cu trei dintre cele mai importante actiuni demarate de presedintele CIO:

•Rolul Jocurilor Olimpice de iarna Pyeongchang 2018, o contributie prin sport la pacea din Peninsula Koreeana si in Nordul Asiei, cele doua natiuni Coreea de Sud si Republica Populara Democrata Coreeana au defilat impreuna la Ceremonii, un pas important in cladirea pacii;

•Sustinerea permanenta a refugiatilor si creearea Echipei Olimpice a Refugiatilor si a Fundatiei Olimpice a Refugiatilor. Acesta a contribuit la promovarea drepturilor omului refugiatilor prin cresterea gradului de constientizare globala a problemelor refugiatilor si prin reinnoirea perspectivei mondiale asupra refugiatilor

•Presedintele Bach a condus reformele interne ale CIO, prin Agenda Olimpica 2020. Aceasta a contribuit, de asemenea, la pace si cooperare intre state.

In discursul sau de acceptare, presedintele Bach a spus publicului:

„Scopul Jocurilor Olimpice a fost intotdeauna sa promoveze pacea prin sport. Cand Pierre de Coubertin a fondat Comitetul Olimpic International in 1894, a fost sustinut in aceasta misiune de prezenta a sase viitori castigatori ai Premiului Nobel pentru Pace. ”

El a continuat spunand ca, de atunci, CIO a urmarit aceasta misiune, dar „la fel ca alte miscari de pace, Miscarea Olimpica nu a fost intotdeauna urmata. In eforturile noastre de a construi o lume mai pasnica prin sport, uneori am si esuat ”.

Thomas Bach a participat virtual la ceremonia de atribuire a acestui premiu care i-a fost inmanat de un castigator al premiului, fostul secretar general ONU, Ban Ki-moon.

Premiul Seoul pentru Pace a ajuns la Thomas Bach impreuna cu cec in valoare de 200.000 USD pe care presedintele CIO il va dona Fundatiei Olimpice a Refugiatilor si altor trei organizatii caritabile sociale. Premiul a avut cativa castigatori anteriori ilustri, printre care: Kofi Annan, fost secretar general al Natiunilor Unite; Vaclav Havel, fost presedinte ceh; Medici fara frontiere (MSF); Cancelarul german Angela Merkel; si Ban Ki-moon, fost secretar general al Natiunilor Unite. Thomas Bach este al doilea presedinte CIO care primeste acest premiu dupa Juan Antonio Samaranch, in 1990.

Vorbind dupa acceptarea premiului, presedintele Bach a subliniat ca „acest premiu apartine intregului Comitet International Olimpic si intregii Miscari Olimpice. Fara munca lor neobosita si tot sprijinul atator oameni din intreaga lume, aceste realizari pentru pace prin sport nu ar fi putut fi realizate niciodata”.

 

 

Galerie foto