You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Platforma Sportul se Joaca a fost lansata online

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman impreuna cu Institutul Aspen Romania si BCR, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei si Cercetarii au lansat azi platforma programului „Sportul se Joaca”.

Programul isi propune sa promoveze sportul de masa, incurajandu-i pe copii sa faca miscare, sa  identifice care disiplina ii atrage mai mult, facandu-i sa se joace de-a sportul in 12 discipline incluse in programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastica, handbal, judo, lupte, scrima, tenis, tenis de masa si tir sportiv. ”Sportul se Joaca” reprezinta o platforma educationala deschisa de alfabetizare in sport, joaca, miscare, o platforma care promoveaza exercitii distractive, fara a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adultii Romaniei sa se joace „de-a sportul” cu copiii.
 
Platforma ”Sportul se Joaca” este activa de astazi, 22 octombrie 2020, site-ul www.sportulsejoaca.ro continand peste 120 de clipuri cu diferite exercitii din cele 12 discipline sportive olimpice.
 
O parte dintre marii campioni ai Romaniei s-au alaturat acestui proiect si au devenit Ambasadori ai ”Sportul se Joaca”: Elisabeta Lipa, Alina Dumitru, Ana-Maria Branza, Paula Ivan, Mihai Covaliu, Marian Dragulescu, Eva Tofalvi, Mihaela Stef, Laura Coman, Gianina Beleaga, Ionela Cozmiuc, George Cosac, Razvan Pircalabu. 
 
Presedintele COSR Mihai Covaliu:
 „Sportul se joaca” este un program care va ajuta in primul si primul rand prin ceea ce contine: un numar de peste 120 de exercitii, exercitii prin care copiii vor descoperi practic lumea minunata a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice si vor avea oportunitatea sa aleaga ce ii atrage cel mai mult, ce li se potriveste si ce vor sa practice mai departe. ”
 
Ionut Stanimir, Director Marketing si Comunicare BCR:
”Sportul se Joaca” este bucuria de a descoperi sportul ca o abilitate pentru viata. ”Sportul se Joaca” este despre comunitate si educatie, probabil cel mai important capital pentru viitorul nostru. Angajamentul BCR pentru educatie este cheie pentru intreaga noastra strategie.”
 
George Boroi, Secretar General COSR:
”Cand toata lumea vorbeste despre dorinta de a face miscare, COSR a venit in intampinarea acestei nevoi si sper ca proiectul ”Sportul se Joaca” va aduce in prim-plan bucuria sportului. COSR a reusit sa aduca impreuna federatii, campioni, ministere, parteneri privati, totul pentru a avea astazi activa o platforma accesibila din orice colt al tarii si poate ca pe o parte dintre cei care vor descoperi astfel sportul ii vom regasi peste ani in Centrele Nationale Olimpice pentru Juniori ale Romaniei.”
Vlad Nicolae, Director Executiv in Execitiu al Institutului Aspen Romania. 
 
”Initiat dupa modelul programului Project Play al Institutului Aspen din Statele Unite, Programul Joaca pentru Viata isi propune sa sprijine dezvoltarea armonioasa a copiilor si a unor comunitati sanatoase. Este esential ca parintii, profesorii de sport si antrenorii sa inteleaga rolul determinant pe care il au in pastrarea bucuriei jocului si practicarea unor activitati fizice si sportive cat mai diverse, stimuland increderea si dorinta copiilor de a fi activi fizic pe tot parcursul vietii lor. ”Sportul se Joaca” reprezinta primul program care va fi implementat sub egida Joaca pentru Viata. Avem deplina incredere in succesul acestuia si ferma convingere ca si alte initiative ii vor urma exemplul”.
 
Prezente la lansarea proiectului de la Casa Olimpica din Bucuresti au fost Elisabeta Lipa, cvintupla campioana olimpica la canotaj, Ana-Maria Popescu, campioana olimpica la scrima si Laura Coman - campioana europeana la tir.
 
Platforma ”Sportul se joaca” poate fi accesata pe www.sportulsejoaca.ro, canalul youtube ”Sportul se joaca”, pagina de facebook ”Sportul se joaca”, #sportulsejoaca.

Galerie foto